Дълги опашки от чакащи по време на празниците в единствения

...
Дълги опашки от чакащи по време на празниците в единствения
Коментари Харесай

Три пъти повече пациенти са посетили единствения дежурен кабинет в Благоевград по празниците

Дълги опашки от чакащи по време на празниците в единствения дежурен лекарски кабинет за неотложна помощ в Благоевград. Около Коледа и Нова година през кабинета са минали три пъти повече пациенти от нормално. Пикът е бил на 31 декември, когато здравна помощ са потърсили над 220 души.

Между 60 и 80 пациенти приблизително търсят здравна помощ в неотложния лекарски кабинет в Благоевград. В пъти повече обаче са били пациентите към празниците.



" Предпразнично единствено и само тук имаше доктор, нямаше къде другаде да се отиде ".

" Точно на 27-ми, тук беше някаква лудница, доста дребни деца, доста възрастни хора, всеки чакаше, само че всеки си чакаше и реда, не е имало кавги и кавги "

Въпреки сериозното натоварване всички пациенти са прегледани и обслужени.

Неотложният кабинет в Благоевград е оголен преди 13 години. Работи през нощта и в почивните дни, а наряди в него дават, както персонални лекари, по този начин и медици от незабавната помощ.

" Обслужваме всички пациенти, които търсят помощта на този кабинет. В непосредственост сме със Спешен център и Спешно-приемно поделение, когато казусът е от незабавен темперамент го изпращаме надлежно в СПО, а когато попаднат в Спешен център, а не са за тях, т.е. казусът е наложителен, го изпращат в нашия кабинет, тъй че добре си партнираме с тези две структури ", разяснява Таня Календерска, управител на неотложния кабинет.

Медици от Спешното приемно поделение споделят, че при тях постоянно идват пациенти, които са с главоболие, простуда или други неспешни случаи, които те нямат право да обслужват, по тази причина препращат пациентите към неотложния лекарски кабинет.

Автор: Антония Сукалинска




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР