Дълги години възприемаме неверно Европейски Съюз като външно тяло, концепцията,

...
Дълги години възприемаме неверно Европейски Съюз като външно тяло, концепцията,
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Европейската политика не е външна за България

Дълги години възприемаме погрешно Европейски Съюз като външно тяло, концепцията, че нещо се взема решение извън българския национален поглед е неправилна. Това заяви евродепутатът Илхан Кючюк в " Денят започва с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Той подсети края на предходния мандат на Европейска комисия, когато всички български представители са се обединили срещу предложенията в пакета " Мобилност ", затова и европейската политика не е външна за България. Ако желаеме да бъдем ефикасни, би трябвало да създадем механизъм за работа, който да пази българския национален интерес, прикани Кючюк.

По тематиката за присъединяване на Северна Македония в Европейски Съюз Кючюк коментира, че не може Унгария и Словакия да схващат по-добре проблемите на Западните Балкани от България, откогато ние сме всред първите, признали тези страни след югорежима. Като основополагащо Кючюк акцентира зачитането на правата на българските поданици в Северна Македония. Ако Северна Македония не промени своята конституция, не виждам основание докладът за напредъка на Скопие да бъде гласуван, заяви Илхан Кючюк.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР