Дълги години президентът на “Славия” Венцеслав Стефанов беше недолюбван от

...
Дълги години президентът на “Славия” Венцеслав Стефанов беше недолюбван от
Коментари Харесай

Венци Стефанов – от приятел до враг на “Левски”

Дълги години президентът на “Славия” Венцеслав Стефанов беше недолюбван от почитателите на ЦСКА. Причината е, че той беше доста непосредствен до управлението на “Левски” и най-много във времената, когато Наско Сираков колеше и бесеше на “Герена”. Даже в пространството хвърчаха обвинявания за “приятелски” мачове сред “Славия” и “Левски”, които естествено нямаше по какъв начин да бъдат потвърдени.

 32-1  32-2  32-3  32-4
С течение на времето обаче нещата се трансформираха. Във футбола е по този начин – през днешния ден си другар с един, на следващия ден с различен. Зависим си от бизнес ползи, а у нас в този спорт те са съществено преплетени. Получи се по този начин, че Венци от другар стана зложелател на “Левски”, а на терена неговият тим отвори някои доста мъчителни рани на “сините”.

Двата удара на “Славия”


Единият беше напролет на 2013 година, когато “Славия” препъна “Левски” за шампионската купа и тя отиде в “Лудогорец”. Вторият – прекомерно свеж. Преди две седмици “Славия” завоюва финала с “Левски” за Купата на България пред цялостен със сини почитатели стадион, което беше доста мъчителен пестник за отбора от “Герена”.

Феновете кълняха боса на “белите”


Това стана в интервал, когато Венцеслав Стефанов към този момент бе ненавиждан от синята футлболна общественост. Тежки обети от крайни ултраси се сипеха по боса на “белите”, които провокираха неговото отвращение. Той естествено не остана задължен.

Президентът на “Славия” съобщи, че “Левски” би трябвало да се прекръсти на “Филип Кутев”, тъй като дава “една камара пари” на последователите за хореография. Също по този начин босът на носителя на Купата на България счита, че “сините” имат сериозен проблем с част от своите почитатели и би трябвало да вземат ограничения.

Да не намесват починалата ми майка и наследник


“Имах опция към този момент да го кажа в изявление, че не намирам държанието на част от почитателите на “Левски” за обикновено. Смятам, че и господин Русев не го намира за обикновено. Не приказвам за европейско държание, а за човешко. Не може да намесват починалата ми майка и син”, съобщи Стефанов.

“Футболът не стартира с “Левски” и няма да свърши с “Левски”. Бием ги за Купата, където ги хванем”, сподели още президентът на Славия.

Босът предсказа банкрут на “сините”


“Левски” върви по пътя на ЦСКА. Имат големи отговорности. Трудно е да спреш инерцията, която са набрали – тук не заплащат, там не заплащат. Спечелването на Купата на България струваше на “Славия” тъкмо нула лв.. А там, като дадоха милиони за всякакви чужденци, какво направиха, с изключение на нови дългове”, разяснява Стефанов.

Захапа и Спас Русев


“Жал ми е за притежателя на “Левски” Спас Русев. Познавам го добре, той е тънък, образован човек. Но има проблем с известна част от почитателите на тима.” Стефанов нападна и почитателите на “сините”: “Преди време заплашваха, че ще напущат “А” група. Ами доста добре, това значи най-малко 5000 наркомана по-малко по улиците…”

Всъщност това бе отговор на нападките на почитателите към него, които са от няколко години. Язвителните думи на Стефанов пък отприщиха нова вълна от обиди към него, които на финала за Купата на България прераснаха в обети.

“Твърдо и изрично упорствам да се вземат крути ограничения против лумпените по стадионите. Това не са хора, които отиват да поддържат обичания си тим. Това не са футболни ентусиасти. Подпалиха ми телефона след полуфиналния ни реванш с “Ботев”, а аз подвигам на всички. Над 90% от тези, които ми звъннаха, бяха такива – лумпени. Какви ли не хули чух, а най-вече ме заболя, че загатваха починалия ми наследник. Меко казано това беше непоносимо държание. Такива люде нямат място на трибуните. Такива би трябвало да се санкционират със затвор”, отговори Венцеслав Стефанов.

За него “Левски” бил държавен отбор


“Младите не помнят, само че аз бях в една компания с най-заклетите почитатели на “сините” преди доста, доста години – Коно, Пирли и другите – напомни Стефанов. – Но аз съм си славист и подобен ще си умра. Днес обаче тима на “Левски” не го избирам. Ама по никакъв начин. Защото за тях постоянно е имало индулгенции и помощ. Говоря за последния половин век или по-точно – от началото на по този начин наречената народна власт до наши дни.”

“О, несъмнено, че ЦСКА не е като “Левски”. “Левски” е клубът с най-голямата поддръжка от горната страна от 10 ноември насам. Особено след ерата на Томас Лафчис. За “Левски” постоянно се е пускало златното кранче, тъй като е най-галеният отбор на демокрацията”, разяснява тези дни Стефанов.

Сипе похвали към ЦСКА


Откакто Гриша Ганчев направи новото ЦСКА, Венци Стефанов не стопира да сипе похвали към клуба. Мнозина се чудеха за какво е по този начин, само че тук си има стоманени правила. Не е загадка, че босът на Славия на процедура е дясна ръка на благодетеля на клуба – Младен Михалев.

От своя страна Михалев е в близки връзки с Гриша Ганчев и Стефанов няма избор. Той не може да си разреши да прави спорове в бизнес пространството на двама босове. Още повече, че самият Стефанов признава, че не е бил в никакъв случай цесекар.

Факт е, че с Венци в никакъв случай не е скучно. Той е същинско благосъстояние за медиите, не отхвърля изявленията, не се крие по телефона като доста други. А извоюваната национална купа със “Славия” напълно неотдавна, му дава свободата и самочувствието да жили още повече своите съперници. Които и да са те.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР