Дълги години Ливърпул беше най-успешният английски клуб със своите 18

...
Дълги години Ливърпул беше най-успешният английски клуб със своите 18
Коментари Харесай

Може ли "Ливърпул" да преследва един от най-ценните рекорди в английския футбол

Дълги години " Ливърпул " беше най-успешният британски клуб със своите 18 трофеи, само че след епохата на сър Алекс Фъргюсън в " Манчестър юнайтед " беше преместен от трона. След мощната 2019 година почитателите на мърсисайдци към този момент започнаха да мечтаят, че Юрген Клоп ще върне освен шампионската купа на " Анфийлд ", само че и ще помогне " Ливърпул " още веднъж да излезе отпред пред огромния си противник.

На този стадий в полезрението на " Ливърпул " е различен от най-ценните върхове в британския футбол – този по следващи мачове без загуба. Мнозина специалисти към този момент са на мнение, че Юрген Клоп и футболистите му могат да подобрят невероятното достижение на " Арсенал " от 49 мача, донесло прозвището " непобедимите " за " артилеристите ".

В момента " Ливърпул " е непобеден в 36 следващи мача от Висшата лига, като загуби за последно на 3 януари 2019 година в незабравим мач с " Манчестър сити ", след това коствал и купата на мърсисайдци.

По подигравка на ориста точно " Сити " може да е тимът, против който " Ливърпул " да се опита да изравни върха на " Арсенал ".

" Не виждам кой може да ги спре сега, тъй като да победиш " Ливърпул " би трябвало да вкараш на този тим два или три гола. Това би станало мъчно против някой от по-скромните отбори. По мое мнение единственият тим, който може да спре " Ливърпул " на Клоп в директен двубой, е точно " Сити ", изясни специалистът на Sky Sports Пол Мърсън.

Един взор над програмата демонстрира, че мач сред двата отбора следва при започване на април. Ако " Ливърпул " продължи да поддържа това високо равнище и не загуби в идващите три месеца, то гостуването на " Етихад " ще бъде точно мач №49.

" Не съм чул човек да приказва за това скоро, само че би трябвало да стартираме да мислим, тъй като " Ливърпул " има голяма преднина и може да си разреши да приключи наедно в няколко следващи мача, върху тях го няма напрежението да печелят наложително. Да изгубят до този мач със " Сити " обаче би било доста мъчно ", прибавя Мърсън.

Най-дългите серии без загуба в ерата на Висшата лига

29 - " Манчестър юнайтед " (26 декември 1998 – 25 септември 1999; 11 април 2010 – 5 февруари 2011).
30 - " Манчестър сити " (8 април 2017 – 2 февруари 2018)
36 - " Ливърпул " * (12 януари 2019 – досега)
40 - " Челси " (16 октомври 2004 – 6 ноември 2005)
49 - " Арсенал " (7 май 2003 – 24 октомври 2004)

До този миг единственият тим в британския футбол, печелил купата без загуба е точно " Арсенал " на Арсен Венгер, а именитият френски управител има вяра, че " Ливърпул " може да победи, без да загуби нито един мач.

" Вижте какъв брой гола вкарват и какъв брой позволяват - те са доста положителни. Играят образован футбол, играчите взимат умни решения на терена. От моя опит, когато не загубихме цялостен сезон, знам, че футболистите добиват все по-голяма убеденост и знаят, че в случай че играят, както до момента, могат да завоюват всеки мач. Първата им цел е да завоюват купата, само че и гонене на този връх е допустимо ", сподели Венгер.

Факторът Клоп и неналичието на боязън

Въпреки всички хвалебствия, които валят към " Ливърпул ", ролята на мениджъра на отбора е да балансира и да не разрешава на играчите си да залитнат. Това призна Юрген Клоп преди първия мач за 2020 година, който е домакинство на " Шефилд юнайтед ".

Именно дуелът с новака в лигата е първото тестване на мърсисайдци по пътя към вероятно гонене на върха.

" В обстановката, в която ние се намираме, не изпитваме боязън, че можем да загубим. Вероятност постоянно има, тъй като това е един от трите вероятни изхода на всеки мач. Работата ми е да уравновесявам тима, да бъдем постоянно жадни за победи и мисля, че към този момент ни се получава ", сподели Клоп.

 Може ли
© Reuters

Според германеца не може в никакъв случай да си сигурен дали ще спечелиш мач, без значение против кого се изправяш.

" Не знам по какъв начин се е чувствал Венгер, когато записаха оня необикновен сезон, дали е знаел, че не могат да изгубят даден мач. Би било хубаво да усещаш такива неща. Аз знам само, че не ни е боязън, че можем да загубим, в никакъв случай не съм усещал такива неща преди мачове ", добави Клоп.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР