Дългата коса и гъстата брада за мнозина са символ на

...
Дългата коса и гъстата брада за мнозина са символ на
Коментари Харесай

Какво крият мъжете с големи бради и коси

Дългата коса и гъстата брада за мнозина са знак на неустрашимост. Но, както знаем, цялостно благополучие няма. И учените за следващ път ни го припомнят с едно много забавно проучване, в което са включени и човекоподобни маймуни, и мъже.

Екип от Университета в Западна Австралия и Университета в Цюрих проучва над 100 мъжки идвивида и стига до извода, че външните белези на неустрашимост са за сметка на по-малкия размер на тестисите при представителите на мощния пол.
 Снимка 417741

Така еволюционната алтернатива при мъжете учените дефинират като " добре украсени или добре надарени " . Индивидите от този пол могат да вложат силата си или в напредък на внушително окосмяване (коса и брада най-много при мъжете), или в това да имат по-големи тестиси.

Техният размер, съгласно учените, е обвързван извънредно доста с външния тип на индивида. И колкото по-мъжествени наподобяват, толкоз по-голям е шансът природата да ги е ощетила на едни други места. А този минус е обвързван и с оплодителните качества.
 Мъжете, брадата и за какво някои не могат да я имат
Защо някои мъже нямат брада

Няколко изненадващи аргументи

Така едни мъжки екземпляри притеглят повече женски с външните си качества, а други съумяват да надделеят на конкуренцията от същия пол с помощта на опцията да се развъждат по-често и по-лесно, написа Standart.co.uk.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР