Дългата коса е мечта на много жени, но много от

...
Дългата коса е мечта на много жени, но много от
Коментари Харесай

Защо косата ви не расте бързо и как да промените това?

Дългата коса е фантазия на доста дами, само че доста от вас вероятно изпитват усложнения да се снабдят с по този начин мечтаната дълга коса. Но има няколко основни аргументи, заради които косата пораства постепенно, и които може да измененията.

1. Дефицит на витамини и минерали
Или другояче казано в организма ви липсват някои витамини и минерали, които подхранват косата и й оказват помощ да пораства здрава. Така че обърнете внимание на диетата си - храните, които постоянно консумирате, би трябвало да съдържат задоволително количество витамини от група В, омега-3, желязо, цинк, йод, селен. Всички те имат подхранващо деяние за косата, вършат я мека и лъскава, а също по този начин форсират и растежа й.

Включете и богати на протеин в менюто си, тъй като аминокиселините в протеина подкрепят построяването на мощни космени кафези, до момента в който мазнините подхранват тези кафези, правейки косата ви да наподобява блестяща извън.

Заредете се и с витамин С. Този витамин ускорява производството на колаген, който поддържа косата плътна и здрава, предотвратява появяването на сухи и цъфтящи краища, а оттова и потребността за съществено понижаване на дължината на косата всякога, когато отидете на коафьор.



2. Забравяте за грижите за скалпа
В желанието си да имате дълга и красива коса от време на време дамите не помнят да обръщат внимание и на скалпа си. Здравата кожа на главата безспорно е обвързвана и с израстването на здрава коса от нея. Така че не подценявайте проблеми като пърхот, себорея и други кожни проблеми, които могат да причинят увреждането на косата ви, както и косопад.

Ежедневното разресване също е значимо за растежа на косата. То съставлява тип масаж за скалпа, подтиква циркулирането на кръвта и подхранването на косата.

 Добави изложение

3. Посещавате коафьор прекомерно рядко
От копнеж да имате дълга коса и от боязън фризьорът да не ив отнеме прекалено много от косата, вероятно пропускате подстригването. Но в действителност точно то подтиква растежа на косата. Ако посещавате коафьор всеки месец и в действителност ви лишава единствено сантиметър от дължината, първо няма да имате сухи краища и второ косата ви ще стартира очевидно по-бързо.



4. Топлината и химикалите унищожават косата ви
Косата ви става страхотна след преса или маша, само че комбинацията от прекомерно рискова топлота и безчет мощни стилизиращи артикули постепенно унищожава косата ви. Тя става суха, губи блясъка си, накъсва се и просто няма по какъв начин да съумеете да я пуснете дълга и да я поддържате дълга и да наподобява здрава.

 Добави изложение

5. Косата ви е във фаза на отмора
Косата минава през разнообразни етапи на напредък. През първата фаза. така наречен анагенна фаза, е времето, когато косата пораства интензивно (повече през лятото и по-малко през зимата). Тогава ще забележите, че косата ви бързо става дълга, порастват ви и бебешки коси към челото, а също по този начин и косопадът е най-малък. Тази фаза може да трае сред 3 и 7 години.

Следва катагенната фаза, когато стартира атрофията на космения фоликул, който престава да се подхранва по този начин добре и стопира темповете на напредък, което действително го кара да стартира да старее. Тази фаза трае към три месеца, след което ще забележите по-активен косопад.

След това има известно време на покой и още веднъж се минава в анагенна фаза и деен напредък на косата.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР