Дългата 30 метра кухина в Хеопсовата пирамида, която бе открита

...
Дългата 30 метра кухина в Хеопсовата пирамида, която бе открита
Коментари Харесай

Извънземен трон е скрит в Хеопсовоата пирамида

Дългата 30 метра празнина в Хеопсовата пирамида, която бе открита през ноември 2017 година, може да крие престол, направен от метеоритно желязо. Тази догадка показа италианският астрофизик Джулио Магли, а изводите му разгласява Eurekalert.

Ученият счита, че откритите кухини надали са неточност, позволена при строителството, или пък извършват някаква архитектурна функционалност за понижаване на налягането върху основния кулоар на пирамидата, както допускат някои специалисти. "Трябва да има някаква доста основателна причина за тяхното битие и тази причина би трябвало да е обвързвана с египетската погребална вяра, в която се споделя, че след гибелта си фараонът би трябвало да седне на престол от желязо, след което да премине през небесните порти и да се възнесе към звездите на север ", изяснява Магли.

Ученият отбелязва, че в пирамидата има четири въздуховода, по които духът на умрелия държател е можел да се промъкне на открито, като този проход, водещ на север, приключва със запечатана врата. Именно зад нея, показва Магли, се намират откритите кухини, които най-вероятно съставляват стая с престол. Ученият припомня, че преди време по този начин е бил открит трона на Хетепхерес - майката на Хеопс. Той е имал ниска дървена основа от кедър, покрита със злато и фаянс.

Хеопсовата пирамида е едно от седемте чудеса на света, издигната в средата на третото хилядолетие преди нашата епоха по времето на фараона Хуфу (Хеопс), представител на четвъртата династия на Древното царство. Тогава са издигнати и всички велики пирамиди на античния Египет. Хеопсовата пирамида, която е висока 145 метра, а необятна и дълга 230 метра остава една от най-гигантските постройки в историята на човечеството.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР