Дългът по кредитна карта не е нищо ново в Съединените

...
Дългът по кредитна карта не е нищо ново в Съединените
Коментари Харесай

Как да изплатите $15 000 дълг по кредитна карта

Дългът по кредитна карта не е нищо ново в Съединените щати. Салдата в цялата страна нарастват с бързи темпове, достигайки общо 1,03 трилиона $ съгласно Федералната аварийна банка на Ню Йорк. От друга страна, откакто получите своя обективен дял, евентуално ще желаете в никакъв случай да не сте се запознавали с тези прекомерно лесни за плъзгане части пластмаса.

Решихте, че сте подготвени. Готови сте да се сбогувате с задължения по кредитна карта вечно.

Това е страхотна вест, само че има един проблем. Високите лихвени проценти затрудняват изплащането на тези револвиращи задължения. Като такива, минималните заплащания наподобяват като нищо повече от капан за безконечни задължения. И по този начин, какво вършиме, в случай че имате петцифрен дълг по кредитна карта и би трябвало бързо да се отървете от него?

Бързо се отървете от дълга с стратегия за облекчение на задължения през днешния ден.

4 метода да изплатите бързо $15 000 дълг по кредитна карта

Разбира се, $15 000 дълг по кредитна карта може да бъде объркващ, само че това не е краят на света. Факт е, че с верния проект и малко дисциплинираност дългът ви може да бъде зад тила ви, преди да се усетите. Ето четири метода, по които можете бързо да изплатите $15 000 дълг по кредитна карта.

Възползвайте се от стратегии за облекчение на задължения

Ако ви е мъчно да правите месечните си минимални заплащания и задълженията ви наподобяват в застой, евентуално е време да се свържете с стратегия за облекчение на задължения. Компаниите за облекчение на задължения са квалифицирани да подсигуряват, че плащате допустимо най-ниската рента и построяват проекти за заплащане, които пасват добре на вашия бюджет. Когато се регистрирате, нормално ще вземете присъединяване в една от трите стратегии:

Заем за консолидация на дълг: Заемите за консолидация на дълг са персонални заеми, издадени за погашение на задължения с висока рента. Те освен понижават общия ви интерес, само че оферират закрепен проект на заплащане и явен път към погашение. Програма за консолидация на задължения: С стратегиите за консолидация на задължения експертите договарят вашите лихвени проценти от ваше име. Вие ще извършите еднократно заплащане към програмата и те изплащат това заплащане на вашите кредитори. Програма за споразумяване на задължения: Уреждането на дълга включва договаряне на главния ви баланс по вашите кредитни карти. Това облекчава болката, обвързвана с лихвените проценти, и доста понижава сумата пари, която дължите.

Получете облекчението на дълга, което заслужавате в този момент.

Използвайте жилищен заем, с цел да намалите цената на лихвата

„ Подобно на заем за консолидация на дълг “, споделя Шейн Къмингс, CFP, CEPA, AIF, консултант по благосъстоянието и шеф на Технологии/киберсигурност в Halbert Hargrove, жилищните заеми ви разрешават да „ вземете заем при по-нисък лихвен %, с цел да изплатите заеми с по-висок лихвен %. “

Това е безапелационна алтернатива за справяне с задължения по кредитни карти с висока рента.

„ Например, имате дълг по кредитна карта от 20%, който носи рента по-бързо, в сравнение с може да бъде изплатен, и можете да вземете заем против личния капитал на по-ниска рента “, споделя Шейн, „ това би осигурило опция да понесете по-малко лихвени такси и да изплатите този дълг по-бързо. "

Използвайте заем от 401k

Вашите 401k може също да са вашият ключ към облекчение на дълга. Тоест, стига да сте построили задоволително стойност в него. В множеството случаи можете да вземете назаем до по-малкото от 50% от цената на вашите 401k или $50 000, които по-късно можете да употребявате, с цел да изплатите дълга си по кредитната си карта.

„ Лихвеният % по заема от 401 000 нормално би бил доста по-нисък от лихвения % по кредитната карта “, споделя Браян Мартин, управител богатство в Merit Financial Advisors. „ Освен това бихте имали вграден проект за погашение посредством ведомостта си и ще се изплащате с рента. “

Така че заемът от 401 000 освен може да ви помогне да консолидирате задълженията си и да намалите заплащанията си, само че и може да бъде от изгода за вашето пенсиониране в дълготраен проект.

Възползвайте се от кредитни карти за прекачване на салдото с промоционални лихвени проценти

„ Помислете за консолидиране на задълженията на няколко кредитни карти в един, който има най-ниските лихвени разноски “, изяснява Мартин. Можете също да прехвърлите салда към „ нова кредитна карта, в случай че е разполагаем по-добър кратковременен лихвен % “. месечните долари могат да отидат. " Така че, най-добре е „ да се опитате да минимизирате този разход, където можете “.

Кредитните карти за прекачване на баланс постоянно са ефикасен метод за това. Много от тях идват с невисок или никакъв интерес за година или повече. Въпреки това, откакто промоционалният интервал изтече, ще бъдете таксувани със общоприетия лихвен % за картата върху всеки оставащ дълг. Така че най-добре е да изплатите дълга по време на промоционалния интервал.

Ако не можете да го извършите, уверете се, че знаете каква е общоприетата ставка за картата и имайте проект за справяне с задълженията си след приключване на промоционалния интервал.

В последна сметка

15 000$ може да са плашеща сума, когато ги видите в извлеченията по кредитната карта, само че не е нужно да сте задлъжнели постоянно. Ако се борите да вършиме минималните си заплащания всеки месец и не виждате светлина в края на тунела, регистрирайте се за стратегия за ръководство на задължения, с цел да се отървете бързо от дълга.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР