Дългът, който имат играчите в Националната хокейна лига на САЩ

...
Дългът, който имат играчите в Националната хокейна лига на САЩ
Коментари Харесай

Таванът на заплатите в НХЛ скача с 4 милиона долара

Дългът, който имат играчите в Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада към притежателите на тимовете, евентуално ще бъде изплатен до края на този сезон и това ще докара до нарастване на тавана на заплатите с най-малко 4 милиона $ през идващия сезон. Прогнозата бе направена от комисаря на НХЛ Гари Бетман по време на среща на Борда на шефовете на лигата.

Този сезон таванът на заплатите в НХЛ е закрепен на 82,5 милиона $, което е с един милион повече по отношение на предходните три години.

" Вярваме, че има доста добър късмет дългът да бъде изплатен още в границите на сегашния сезон. Това, несъмнено, може и да не се случи, само че ще бъдем доста покрай реализиране на задачата. Това значи, че закрепеният таван ще бъде издигнат. Приходите сега са много динамични. През предходната година приходите ни бяха 5,4 милиарда $, което бе с близо 500 милиона $ повече от прогнозата ни преди година. Ситуацията е добра ", сподели Бетман.

Ако дългът не бъде изплатен до края на този сезон, през идващия нарастването на тавана на заплатите ще бъде единствено с 1 милион $, а по-сериозно такова ще бъде допустимо чак през сезон 2024/25.

Таванът на заплатите бе на практика закован от сезон 2019/20 насам, защото се наложи играчите да изтеглят заем поради пандемията от ковид, която ги лиши от доходи поради съкращаването на сезона. Ръководството на лигата подаде ръка на играчите поради наложените промени в Колективния трудов контракт и реши да не изисква дадения заем едновременно, а да го разсрочи във времето.

Вицекомисарят на НХЛ Бил Дейли добави, че лигата остава заинтригувана от осъществяване на Световната купа по хокей през февруари 2024 година. Проблем обаче може да се окаже присъединяване на съветския народен тим в него, защото другите европейски страни биха се противопоставили, в случай че войната в Украйна не е завършила до тогава. 

За последно Световната купа по хокей на лед се организира през 2016 година, само че съгласно Бетман е допустимо да се стигне до отсрочване на шампионата, в случай че съпътстващите проблеми към организацията му не се решат в скоро време. Той добави, че НХЛ чака първоначално и позволение за осъществяване на шампионата от страна на Международната федерация по хокей на лед, която годишно организира международно състезание.
















































--> -->     Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР