Дълга опашка от леки автомобили имаше днес на граничния пункт

...
Дълга опашка от леки автомобили имаше днес на граничния пункт
Коментари Харесай

Опашки на Кулата, Румъния отвори границите за туристи

Дълга опашка от леки коли имаше през днешния ден на граничния пункт Кулата - Промахон. Граничните управляващи вършат бързи проби за COVID-19 на преминаващите на инцидентен принцип.
Съвсем друга беше картината на граничен пункт Дунав мост. Ограниченията за влизане от България в Румъния отпаднаха.

Преминаването на българския пункт Кулата през днешния ден ставаше за минути. От другата страна на границата обаче - на гръцкия пункт Промахон, се чакаше с часове.

Повечето от пътуващите споделиха, че са създали PCR проби и са готови за щателна инспекция от гръцките управляващи.

Не са сюрпризирани от опашката, само че по думите им дългото очакване няма да ги откаже от това да изкарат почивката си в Гърция.

От през днешния ден без ограничавания ще могат да влизат българите в Румъния. Причината – страната ни е включена в листата на страни от така наречен зелена зона.

Въпреки това през днешния ден на граничния пункт Дунав мост при Русе напор от искащи българи да пътуват нямаше, а множеството хора бяха подготвили и документ или проучвания.

Остават обаче рестриктивните мерки на влизане назад в нашата страна. Пристигащите в България би трябвало да показват документ за сложена ваксина или негативен резултат от PCR тест, ваксина, другояче са под 10-дневна карантина.

Репортер: Йорданка Бакалска
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР