Дълг на Европейския съюз е да подкрепи Молдова. Това заяви

...
Дълг на Европейския съюз е да подкрепи Молдова. Това заяви
Коментари Харесай

Шарл Мишел: Дълг на Европейския съюз е да подкрепи Молдова

Дълг на Европейския съюз е да поддържа Молдова. Това съобщи през днешния ден в Кишинев ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, дни откакто офанзиви в проруската молдовска сепаратистка територия подхраниха опасенията от разширение на спора в Украйна, съобщи Франс прес.

Серия от детонации раздрусаха предходната седмица Приднестровието – район, подкрепян от Москва, който се отдели от Молдова след къса война през 1992 година Русия изрази паника от тези дейности, които назова " терористични ", и съобщи, че ще следи деликатно обстановката.

„ Европейски Съюз е изцяло взаимен с вашата страна, Молдова. Наш европейски дълг е да подкрепяме и поддържаме страната ви и да ускоряваме поддръжката си за вашата непоклатимост, сигурност и териториална целокупност “, съобщи Мишел на взаимна конференция с прозападната молдовска президентка Мая Санду.

Европейски Съюз доста ще усили тази година военната си помощ за Молдова, като достави на въоръжените й сили военно съоръжение, увери ръководителят на Европейския съвет. " Ще продължим да задълбочаваме партньорството си с вас, с цел да приближим страната ви още повече към Европейски Съюз ", даде обещание той, обръщайки се към Санду.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР