Далечният северозападен регион Синцзян в Китай със задна дата узакони

...
Далечният северозападен регион Синцзян в Китай със задна дата узакони
Коментари Харесай

Китай узаконява концентрационни лагери за милиони уйгури

Далечният северозападен район Синцзян в Китай със задна дата узакони потреблението на концентрационни лагери , където са арестувани към 1 млн. мюсюлмани, оповестява " Гардиън ".

На фона на продължителните интернационалните рецензии, китайските управляващи преразгледаха законодателството, с цел да разрешат на районното държавно управление да позволи публично потреблението на " центрове за обучение и образование " за задържане на " хора, повлияни от екстремизма ".

Китайските управляващи отхвърлят, че концентрационните лагери съществуват , а настояват, че дребните нарушители са изпращани в професионални " центрове за образование ". Бивши арестанти настояват, че са били принуждавани да се отхвърлят от исляма и да изразят преданост към Комунистическата партия в избраните от тях като лагери за политическо индоктриниране .

 Китай отхвърли, че държи 1 милион уйгури в концентрационни лагери
Китай отхвърли, че държи 1 милион уйгури в концентрационни лагери

Global Times отбрани наложения от китайските управляващи " натоварен надзор "

" Това е ретроспективно опрощение за всеобщото задържане на уйгури, казахстанци и други мюсюлмански малцинства в Синцзян ", акцентира Джеймс Лейболд, който е откривател по етническите политики на Китай в университета La Trobe в Мелбърн, допълвайки: " Това е нова форма на превъзпитание, която е невиждана и в действителност няма правно съображение, откакто ги виждам незабавно да се пробват да основат правна основа за тази политика. "

Въпросните промени, оповестени във вторник, споделят, че държавните организации на окръжно ниво и по-нагоре " могат да основават центрове за обучение и образование за професионални умения, организации за смяна на образованието и управнически отдели, за смяна на хора, повлияни от екстремизма посредством обучение ".

Нова наредба заповядва на центровете да преподават езика мандарин (масово говоримият китайски език) и да обезпечават правно и професионално обучение, както и " идеологическо обучение, психическа рехабилитация и промяна на държанието ". Друга нова наредба не разрешава " отхвърли на публични богатства като радио и телевизия ". Китайските държавни медии постоянно излъчват стратегии, приветстващи развиването в Синцзян и популяризират визията на държавното управление за непоклатимост на самостоятелната територия.

 Китайските управляващи събират ДНК и биометрични данни от всички уйгури
Китайските управляващи събират ДНК и биометрични данни от всички уйгури

Според специалисти районът се е трансформирал " в открит затвор "

Ревизираните правила включват възбрана на държанието, " подкопаващо осъществяването " на политиките на Китай по отношение на фамилното обмисляне , които лимитират размера на фамилията и броя на децата. През предходната година китайските управляващи сложиха завършек на изключение, което позволяваше на уйгурите и други етнически малцинства да имат повече деца спрямо останалото китайско население.

Оригиналното законодателство, признато през 2007 година, забраняваше носенето на мюсюлмански покривала, " рисково говорене и държание " и отхвърли да се слушат държавните радио и телевизия.

Пекин от десетилетия се пробва да потиска настроенията за самостоятелност в Синцзян , провокирани частично от неудовлетвореността от притока на мигранти от китайското болшинство. Властите настояват, че екстремистите там имат връзки с задгранични терористични групировки, само че дават малко доказателства в поддръжка на това изказване.

Уйгури, казахстанци и хора от други мюсюлмански малцинства, които живеят в чужбина, споделят, че не са могли да се свържат с роднините си в Китай, до момента в който управляващите настанявят деца, отделени от техните арестувани или избягали в чужбина родители, в десетки държавни сиропиталища в Синцзян.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР