Дълбоко неморални и кражба на пари, така бизнесменът Ивайло Пенчев

...
Дълбоко неморални и кражба на пари, така бизнесменът Ивайло Пенчев
Коментари Харесай

Бизнесът за данък богатство: Насилственото изземване на повече пари е неморално

" Дълбоко аморални " и " кражба на пари ", по този начин предприемачът Ивайло Пенчев дефинира предложенията на КНСБ за въвеждане на необлагаем най-малко и на налог " благосъстояние ".
" Същността на данъчното облагане е принудително изземване на пари от хора, които са ги изкарали почтено. В една правова страна този, който е изкарал повече пари, е основал повече богатства за останалите. Насилственото изземване на повече пари е аморално ", добави още Пенчев в изявление за bTV.
Според Ваня Григорова от КТ " Подкрепа " " това е естествена реакция на хората с парите, естественият спор сред капитала и труда. В същото това време тези хора доста обичат да вземат участие в благотворителни акции. Когато обаче го правиш, с цел да си измиеш лицето пред обществото, тогава е неприятно и просто пиар. Няма по какъв начин да не престават да умират деца от рак , тъй като няма по какъв начин да им се обезпечи химиотерапия, до момента в който други имат ламборджини в гаража си. Държавата с най-ниски налози продължава да губи хора. "
По думите ѝ, че не става въпрос за кражба, а за публичен контракт, по отношение на който всеки би трябвало да взе участие според опциите си във действието на обществото.
" Този вид индивидуализъм е надълбоко навлязъл в публичните връзки, при което се зачертават базови правила на съществуването на обществото. Това са естествени подходи в западноевропейските страни ", добави още тя.
" Хората, които " употребяват " налози, са главно държавните чиновници и всички други организации, които не основават стойност. В тази група включвам и компании, които работят единствено за държавни поръчки. Това са хора, които се хранят от налозите и имат интерес те да нарастват. Всички други, които ги заплащат, са платци на налози ", съобщи от своя страна Ивайло Пенчев.
Припомняме, че КНСБ предложи да се вкара налог " богатсто " за най-заможните българи, които да бъдат облагани за яхти, скъпи коли и вили, инфомира БНР. КНСБ пресмята, че в случай че данъкът бъде въведен, ще донесе 300 млн. лв. в допълнение в хазната. Припомняме, че сходен налог - налог " уикенд " , беше въведен по самодейност на Владислав Горанов, само че извади на фокус много парадокси.
Предложението е част от пакета с оферти за държавния бюджет за 2020 година. Синдикатите желаят и необлагаем най-малко с размера на минималната работна заплата.
Президентът на КНСБ Пламен Димитров съобщи, че на европейско равнище се готвят нови ограничения за справяне с неравенствата. Сред тях е бъдеща инструкция за минималните работни заплати: " И това не е никаква заблуда, нито е фантазия на комунистите. Тази тематика стои на масата на договарянията. Ще издам една загадка, която аз знам от преди няколко дни. Почти е несъмнено, че ще участва в съдружното съглашение на партиите, които ще образуват болшинството в новия Европейски парламент, на групите по-скоро “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР