Дълбока шахта без капак в центъра на Пловдив дебне невнимателните

...
Дълбока шахта без капак в центъра на Пловдив дебне невнимателните
Коментари Харесай

Внимание: Опасен капан ни дебне в центъра на Пловдив

Дълбока шахта без похлупак в центъра на Пловдив дебне невнимателните минувачи най-малко от една седмица и няма кой да я покрие. Опасната дупка се е отворила на пешеходния тротоар на едно от най-оживените места в града – до Централна гара.

Някои бдителни жители сами са обезопасили шахтата с подръчни материали, с цел да предпазят хората от акцидент. Отгоре са поставили дървена скара, а около кратера – пластмасови шишета.

Мярката за обезопасяването на шахтата трябваше незабавно да бъде приложена от институциите, които дават отговор за положението на подземните връзки и улиците в града. Но до момента никой не е реагирал.

Обикновено в такива случаи стартира дълга бюрократична преписка сред институциите. В общината – респективно в районните кметства – първо откриват на коя компания е рисковата шахта, по-късно пишат писма и чакат отговор. Общината има ангажимент да поддържа дъждоприемни шахти, само че те са ситуирани на пътните платна. Повечето от останалите шахти са на компании, които имат електро и топлоинсталации, а също по този начин на Далекосъобщения.

„ Марица “ ще следи какъв брой време е належащо на институциите за обезопасяването на една шахта, което при гъвкава организация лишава най-много един час и не коства доста пари.

За страдание, този случай не е единственият в Пловдив, както не един и два са случаите с потрошени хора, паднали в махленски капан поради безотговорността на институциите.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР