Далай Лама вижда Русия в ЕС, а НАТО със седалище

...
Далай Лама вижда Русия в ЕС, а НАТО със седалище
Коментари Харесай

Далай Лама вижда Русия в ЕС, а НАТО със седалище в Москва

Далай Лама вижда Русия в Европейски Съюз, а НАТО със седалище в Москва Русия да влезе в Европейския съюз, а НАТО да реалокира седалището си в Москва. За това прикани Далай Лама по време на конференция в Италия.
 
По време на конференция в Палермо на остров Сицилия духовният водач на Тибет Далай Лама изрази мнение, че Руската федерация би трябвало да влезе в Европейски Съюз и предложи НАТО да придвижи щаб-квартирата си в Москва.
 

" От геополитическа позиция, считам, че през този век Европейски Съюз би трябвало да включи и Русия, а централното командване на НАТО би трябвало да се намира в Москва. Това може да послужи за образец на света ", съобщи Далай Лама.
 
Той сподели също, че мечтае и за съюз на африканските страни и на азиатските страни , с цел да може в последна сметка да се получи " международен съюз " , който да докара до разоръжаване и отвод от нуклеарно оръжие. " Това е фантазия на един 82-годишен човек , само че мнозина също я споделят ", добавя Далай Лама, който е на частно пътешестване в Италия.
 
 Guliver/Getty Images

82-годишният Тензин Гяцо е 14-тият Далай Лама - духовният водач на тибетските будисти. От 1959 година той живее в заточение в Индия , защото е нежелателен от китайската комунистическа власт, която управлява родната му страна. До същата година е началник на държавното управление на Тибет , а след това с мирни средства се бори за независимостта на страната от чужбина .

Носител е на Нобелова премия за мир през 1989 година поради проектът му за самоуправление на Тибет, взаимно с Китайската национална република.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР