Далас води всички градове в САЩ с най-големия нетен прираст

...
Далас води всички градове в САЩ с най-големия нетен прираст
Коментари Харесай

Защо хората напускат Ню Йорк, Лос Анджелис и Чикаго

Далас води всички градове в Съединени американски щати с най-големия чист приръст с 246 души, идващи всекидневно, съгласно разбор на Bloomberg от данни за преброяването от 2017 година за миграцията към 100-те най-големи метрополни области в Съединени американски щати. През 2014 година първото място принадлежи на Хюстън с 269 мигранти дневно.

След Далас, Финикс, Тампа, Атланта и Орландо закръглят първите пет. Сиатъл, който е на шесто място с приток от 116 души дневно, е единствената дестинация със студено време в топ 10. Ежедневният приток надвишава 100 души в девет града, до момента в който от Чикаго, Ню Йорк и Лос Анджелис си потеглят повече от 100 души всеки ден.

Тези числа изключват естествения приръст на популацията, което е разликата сред броя на живородените деца и броя на смъртните случаи.

Миграцията е интернационална и вътрешна. Международната е разликата сред тези, които идват в Съединени американски щати и тези, които напущат страната. Втората част на уравнението, чистата вътрешна миграция е разликата сред идващите и напускащите даден регион на страната.

Преместването може да докара до огромни прехвърляния на умения и вложения.

Хората, които решат да се реалокират в други елементи на страната, вземат гения си с тях. Държавите и локалните управляващи вършат огромна инвестиция в образованието на хората и доста повече хора, като влагат в колежа обучение, тъй че когато се местят, се прави огромен капиталов трансфер.

Далас е най-големият бенефициент на тази вътрешна миграция, добавяйки близо 59 000 служащи през 2017 година към работната си мощ, следват го Финикс (51 000) и Тампа (41 000), които са като котви за западните и южните региони, към които е по-голямата част от притока.

От друга страна, предходната година повече от 208 000 поданици напуснаха градския регион на Ню Йорк. Това е съвсем два пъти по-голям отлив от втория по величина губещ, Лос Анджелис, който има спад от близо 110 000 души. Чикаго понижава с 85 000. Хонолулу, Сан Хосе, Ню Йорк и Бриджпорт, губят най-високите дялове от своите поданици, които отиват в други елементи на страната.

В Чикаго, Ню Йорк и Лос Анджелис, трите зони с трицифрен всекидневен отлив, хората напущат по-често, в сравнение с единствено преди няколко години. Нарастващите цени на жилищата и високите локални налози гонят локалните поданици и плашат евентуалните заселници от други елементи на страната.

Бойзи, Айдахо и Чарлстън, Южна Каролина оповестяват повече от 10 пъти повече вътрешна миграция от задгранично придошли мигранти в метрополисите си. През 2017 година Бойзи имаше чист приток от 41 души дневно, а Чарлстън 28.

Данните за миграционните потоци са от значително значение за разбирането на растежа на локално равнище за всичко - от заетостта, трендовете в недвижимите парцели, развиването на търговията на дребно до държавната инфраструктура и екологичните шокове.

Международна миграция

Маями, Сан Хосе, Орландо и Ню Йорк имат максимален дял от популацията приток мигранти от чужбина. Бостън и Вашингтон са дружно на петата позиция. Освен Орландо, всички тези градове са изгубили от жителите си в други елементи на страната.

Сред 100-те най-гъсто обитаеми метрополиси, 28 са намалели поради обща чиста миграция, което се дължи за всички на негативната вътрешна миграция. От 71-те области, които регистрират чист приток, 18 са изгубили поданици в други елементи на страната и биха могли да припишат своите резултати единствено на приток от интернационалната миграция. Ню Орлиънс е единствената област, в която притокът и изселването се компенсират.

Промяна

Седем метрополитни региона са съумели да извърнат миграционните потоци в своя изгода през последните години. През 2014 година в Албакърки, Ню Мексико; Дейтън; Филаделфия ; Солт Лейк Сити и Спрингфийлд, имаха всекидневен отлив заради миграцията. Но всички те регистрират чисти позитивни резултати през 2017 година

" Силният бизнес климат в Ню Мексико за производителите прави региона доста привлекателен. С конкурентна цена на интервенциите ние можем да се конкурираме с задграничните производители ", сподели T. Хуанг, ръководител и основен изпълнителен шеф на I-Sheng Electric Wire & Cable и мажоритарен акционер на адмирал Кабел, който неотдавна разгласи проекти за създаване на нов цех в Ню Мексико.

Това споделя и Марк Муурс, сенатор в Ню Мексико в Албакърки - " Сега, когато имаме по-конкурентен бизнес климат, които да върви с невероятния ни естествен климат, хората ни преоткриват ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР