Далас приема за пръв път надпревара от календара на ATP,

...
Далас приема за пръв път надпревара от календара на ATP,
Коментари Харесай

Далас: Креси загуби от световния номер 153; Сок обратно на победния път

Далас приема за пръв път конкуренция от календара на ATP, само че до момента уредниците се радват на отлична успеваемост и могат да разчитат на присъединяване от страна най-хубавите локални състезатели. Сред тях към този момент несъмнено попада Максим Креси, който се показва необикновено през новия сезон и към този момент доближи до дебютен край в Тура, а след това стигна чак и до четвъртия кръг на Аустрелиън Оупън, където изтеза оптимално самия Даниил Медведев.

Изглежда обаче, че Креси не се е възстановил по най-хубавия вероятен метод от изявите си на австралийска земя и през днешния ден позволи изненадващо проваляне от квалификанта Юри Родионов. Австриецът по никакъв метод не се впечатли от непрестанните офанзива на мрежата, които са присъщи за колоса и в последна сметка се наложи над него с крайното 7:6(3) 4:6 6:1, с цел да си обезпечи среща с опитния Васек Поспишил в идващия стадий от шампионата.

Първата част протече с чудесно сервиране от страна на двамата играчи, а единствените благоприятни условия за пробив се откриха пред международния номер 153, единствено че бяха отразени посредством мощни начални удари от страна на американеца. Така се стигне до законосъобразен тайбрек, в който поставеният под номер 6 отигра поредност от неубедителни волета и справедливо Родионов отмъкна сета.



Това нямаше по какъв начин да промени тактическия метод на 198-сантиметровия тенисист и той непрекъснато залагаше на приома сервис-воле, като в същото време атакуваше при всеки един ретур. Квалификантът пък позволи прочут спад в представянето си, до момента в който любимецът действаше с огромна доза убеденост и справедливо осъществя първи пробив в мача, осигурявайки си цялостен паритет в резултата.

Третата част обаче се трансформира в същински призрачен сън за Креси, тъй като неговото първо подаването тотално изчезна от корта и двойните неточности се множаха от ракетата му. Изведнъж американецът тотално се разпадна, което разреши на новобранеца да поемо надзор още веднъж над събитията в конфликта и с лекост да го докара до сполучлив за себе си свършек.

Джак Сок пък записа първа победа на равнище ATP през 2022-ра. Бившият член на топ 10 се раболя от ковид през предишния месец и не можа да пътува за Австралия, само че в този момент наподобява още веднъж в чудесно здраве и сподели чудесна игра, с която да се оправи със съпротивата на германеца Оскар Оте - 6:4 6:4. Местният представител осъществя по един ранен пробив във всеки от сетовете, подпечатвайки си място във втория кръг и дуел с топ поставения Тейлър Фриц.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР