American Airlines съди сайт за пътуване, за да разбие потребителите, които използват този трик, за да спестят пари

...
ДАЛАС (AP) — American Airlines съди уебсайт за пътуване, който
Коментари Харесай

ДАЛАС (AP) — American Airlines съди уебсайт за пътуване, който продава билети, които позволяват на хората да пестят пари, като използват странност в авиокомпанията ценообразуване.

American съди Skiplagged Inc. във федералния съд във Форт Уърт, Тексас, тази седмица, обвинявайки уебсайта в измама. Той заплаши да анулира всеки билет, продаден от Skiplagged.

В практика, наречена skiplagging и билети за скрит град, пътниците резервират полет, който включва поне едно спиране, но напускат самолета по време на престой. По принцип скиплагването не е незаконно, но авиокомпаниите твърдят, че нарушава политиките им.

Миналия месец американец изгони 17-годишен от полет и го забрани за три години, когато се опита да използва тактиката за лети от Гейнсвил, Флорида, до Шарлот, Северна Каролина, с билет, който посочва Ню Йорк като негова дестинация. За тийнейджъра това беше по-евтино от резервирането на полет директно до Шарлот.

В делото американецът обвини Skiplagged, че е подмамила потребителите да повярват, че могат да се докоснат до „някаква тайна „вратичка“.“ Американецът каза, че Уебсайтът се представя за обикновен потребител, който купува билети, и предупреждава клиентите си да не съобщават на авиокомпанията за уговорката.

American каза, че Skiplagged никога не е бил упълномощен да препродава билети на авиокомпанията.

„Поведението на Skiplagged е измамно и злоупотребяващо“, каза авиокомпанията в делото. „Skiplagged заблуждава обществеността да вярва, че въпреки че няма правомощия да формира и издава договор от името на American, по някакъв начин все още може да издаде напълно валиден билет. Не може. Всеки „билет“, издаден от Skiplagged, е изложен на риск да бъде анулиран.“

Нямаше незабавен отговор на искане за коментар, оставено в Skiplagged.

Skiplagged е възможно поради начина, по който авиокомпаниите се конкурират на цена.

Дългите полети обикновено струват повече от по-кратките, но обратното може да е вярно, ако много авиокомпании се конкурират по по-дългия маршрут, докато само една или две летят по по-краткия.

< p>Пътуващите, които използват тактиката, избягват да проверяват чанта, тъй като тя ще се окаже на дестинацията за билет, а не на летището за престой. Те често резервират еднопосочни билети или изпробват тази стратегия само на връщане – ако авиокомпанията забележи, че някой пропуска, може да отмени останалата част от маршрута им.

Skiplagged, която е базирана в Ню Йорк , е бил съден и преди.

United Airlines и онлайн туристическата агенция Orbitz обвиниха Aktarer Zaman, който беше в началото на 20-те си години, когато стартира Skiplagged около 2014 г., в рекламиране на „забранени форми на пътуване“. Zaman стартира GoFundMe, за да плати съдебните си разноски. Той се споразумя с Orbitz и делото на United беше отхвърлено.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР