ДАКАР, Сенегал (AP) — Сенегал ще проведе президентски избори възможно

...
ДАКАР, Сенегал (AP) — Сенегал ще проведе президентски избори възможно
Коментари Харесай

Президентът на Сенегал казва, че изборите ще бъдат възможно най-скоро, след забавяне на отмяната на съда

ДАКАР, Сенегал (AP) — Сенегал ще организира президентски избори допустимо най-скоро, като се има поради, че висшият избирателен орган на страната анулира декрет от Президентът Маки Сол ще отсрочи гласуването, заяви държавното управление в петък.

Сал при започване на февруари се опита да отсрочи изборите на 25 февруари, базирайки се на неразрешени разногласия по отношение на това кой може да се кандидатира, а Националното заседание гласоподава да ги насрочи още веднъж за 15 декември.

Въпреки това, Конституционният съвет на страната постанови в четвъртък, че тези ходове са противоконституционни и подреди на държавното управление да организира изборите допустимо най-скоро, като се допуска, че дава задоволително време за акция. Панелът призна, че 25 февруари в този момент няма да е изпълним, само че сподели, че държавното управление би трябвало да работи бързо.

В изказване в петък президентският представител Йоро Диа сподели, че Сал има намерение да обезпечи цялостно съблюдаване на решението на съвета и да организира изборите допустимо най-скоро, макар...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР