Даже и най-лесното начинание може да се превърне в приключение,

...
Даже и най-лесното начинание може да се превърне в приключение,
Коментари Харесай

Япония дигитализира личните карти и си докара всички възможни проблеми

Даже и най-лесното начинание може да се трансформира в премеждие, в случай че се прави от страната - и няма значение дали става дума за търсене на лед на Северния полюс, или за цифровизация в Япония. Именно Страната на изгряващото слънце е разтърсена от голям скандал, откакто стана ясно, че новите единни цифровизирани персонални документи в действителност са евентуален източник на голям теч на персонална информация.

Контекст : Националната система " Моят номер " трябваше да сплоти в себе си персонален документ и електронна идентификация за държавните онлайн услуги. Тя съставлява 12-цифров номер, обвързван с персоналната информация на жителите.

Плановете на държавното управление бяха да се разреши и на бизнеса да употребява снабдените с NFC чипове карти като електронни подписи, а също така да се върже цялата система и със здравното обезпечаване на всички японци.
 Япония толкоз желае да е в конкуренцията за електрически автомобили, че скючи договорка със Съединени американски щати за търговия с минерали
Япония толкоз желае да е в конкуренцията за електрически автомобили, че скючи договорка със Съединени американски щати за търговия с минерали

Западните и китайските производители управляват 90% от международния пазар на електрически автомобили през 2022 година, японските им противници имат дял от 5%

Детайли : " Моят номер " звучи доста добре, само че действителността е друга. Системата има нелеката задача да сплоти разпокъсаните и несъвместими между тях държавни и районни платформи и потреблението ѝ е съпроводено с всевъзможни механически проблеми. Появиха информации и за приключване на данни и неточности при процедурите за регистрация, отбелязва организация Kyodo.

Организацията по разпространяването също е сама по себе си скандална - поради съвпадения на имена стават обърквания, а дори " верни " на пръв взор карти се оказват заредени с информация за напълно разнообразни лица, написа The Register.
 Япония поддържа с милиарди долари производството на най-високотехнологичните чипове
Япония поддържа с милиарди долари производството на най-високотехнологичните чипове

Очаква се новото произвеждане да започва след 2 години

В резултат над 70% от участниците в анкета на Kyodo признават, че са обезпокоени от налагането на " Моят номер ", а от ден на ден са тези, които не желаят да се разделят със старите си здравноосигурителни карти.

Още нещо : Премиерът Фумио Кишида разпореди незабавен одит на системата, като акцентира, че това би трябвало да бъде приоритет, съпоставим с реакцията на държавния уред по време на пандемията.

От друга страна : Именно COVID-19 сподели, че Япония към този момент не е тази футуристична електронна страна, която от най-малко 40 години западът си показва. Токио внедри още през 80-те разнородни компютъризирани технологии, само че по-късно като че ли изпадна в застой. В Съединени американски щати и в последно време Китай се отделят милиарди долари за нововъведения, до момента в който Япония след рецесиите през 90-те като че ли изглеждаше удовлетворена от своите от време на време много самобитни показа за модерните технологии и по-бавното им движение на промени.
 За първи път: Япония внася повече електроника, в сравнение с изнася
За първи път: Япония внася повече електроника, в сравнение с изнася

Големите локални компании местят производствата си в чужбина

Това е очевидно дори след бърз обзор на дизайна на японските уеб страници, които наподобяват като от преди 20 години.

До наскоро връзката с редица държавни служби в страната изискваше качване на информацията на... дискети.

От такова изходно състояние не е чудно, че скокът в дигитализацията на персоналните документи е съпроводен с проблеми.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР