Дъждовното време не спря хората с добри сърца, които искат

...
Дъждовното време не спря хората с добри сърца, които искат
Коментари Харесай

Капачки за бъдеще отново събра хората с добри сърца

Дъждовното време не спря хората с положителни сърца, които желаят да оказват помощ. В самия център на София пред някогашния царски замък имаше запушване от коли, неизмеримо за един почивен ден. Граждани бяха пристигнали, с цел да се включат в самодейността „ Капачки за бъдеще “.

Инициативата започва през есента на 2017 година и от този момент до през днешния ден е помогнала на минимум 36 лечебни заведения в 36 града.

„ Периодично събираме в София сред 50-70 тона капачки на акция “, съобщи пред БГНЕС Лазар Радков, бизнесмен и човеколюбец, уредник на самодейността.

„ Кампанията съществува от 4 години и половина. През първите две години до 2019 година успяхме да подновим старите кувиози в 22 лечебни заведения в 22 града на страната. Нашата цел е в България да няма болница с кувиози от предишния век “, изясни той.

Така с помощта на общите старания са възобновени кувиозите в редица градове: Ботевград, където кувьозът е бил от 1986 година, в Чирпан от 1990 година и на доста други места.

„ В дребните градове също се раждат деца. Ако там хората не могат да получат положително опазване на здравето, те ще продължат да се обезлюдяват “, сподели Радков.

Освен кувиози самодейността е дарила и друга здравна инсталация, като ифузионни помпи, кислородни палатки, фетални монитори, аспиратори, респиратори, кислородни палатки. Подсигурени са също по този начин неонатална кола за спешна помощ за град Пловдив и една офроуд кола за спешна помощ. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР