Дъждовното и хладно време в София не спря ентусиазма на

...
Дъждовното и хладно време в София не спря ентусиазма на
Коментари Харесай

Над 280 участници на Националния шампионат за деца и младежи в риск

Дъждовното и хладно време в София не спря ентусиазма на над 280 участници в Националния шампионат за деца и младежи в риск, събрал представители на 32 обществени институции в страната. Към тях се включиха и настанени във краткотрайните центрове за бежанци. Първенството под наслов „ Спортът наличен за всички деца “ се провежда за 31-ви път и още веднъж бе част от самодейност „ София – европейска столица на спорта ". Домакините от комплекс „ Спортна София “ в Парк Възраждане, Зона В5 предложиха отлични условия за участници, съпътстващи и фенове.

Шампионатът се провежда от Българска спортна федерация за деца и младежи в риск (БСФДМР), чийто ръководител Анатоли Илиев разгласи, че се резервират учредените предходната година държавни стипендии за най-хубавите в обособените спортове на шампионата. Илиев подсети, че федерацията провежда още 8 шампионата в разнообразни градове из страната през годината плюс обичайния Коледен шампионат за децата и младежите в риск през декември.

Непрекъснато възходящият през годините брой участници е повода шампионатът и тази пролет да се реалокира в най-големия и съвременен състезателен комплекс на столицата. В шампионатите се включиха момчета и девойки от клубовете „ Широко сърце” и от домовете за деца лишени от наставнически грижи в страната, ЦНСТ, СУПЦ и ВУИ, на възраст сред 12 и 18 години. Първенството притегли над 280 ученици от 32 обществени институции, домове за деца и младежи в риск и центрове за настаняване от фамилен вид в цялата страна. Тази година в шампионата се включиха и 15 деца на бежанци от Регистрационно-приемателен център " Военна Рампа ". Всички те дефинираха първенците в 6 спорта: лека атлетика, футбол, бадминтон, тенис на маса, баскетбол и таекуондо.

Участниците бяха поздравени от Белчо Горанов – общоприет секретар на Български олимпийски комитет, Мариела Личева – зам.-председател на Държавната организация за отбрана на децата, Ренета Камберова – бронзова медалистка от Олимпиадата в Рио в художественага гимнастика, Венцислав Игнатов – ръководител на Централния полицейски тоекуон-до клуб, Анатоли Илиев – ръководител на Българска спортна федерация за деца и младежи в риск (БСФДМР) и други Всички те връчиха премиите на призьорите и пожелаха радостни празници на присъстващите.

Най-оспорвано мина футболният шампионат. Във финала представителите на Враца опазиха купата си от предходната година, като и този път дузпи дефинираха първенеца. Врачани приключиха 2:2 в постоянното време с Ракитово и при дузпите бяха по-точни със 7:6.

Първо място в комплексното класиране от всички спортове завоюваха възпитаниците на Велико Търново Дом Цветарски, следвани от Велико Търново 2 и 3, на трето място са представителите на Долна Баня дом " Констанца Ляпчева ". С голям интерес бяха проследени и демонстрациите на представителите на Централния полицейски таекуон-до клуб.

В края на събитието се състоя обичайна среща с ръководителите на обособените групи малчугани. Отчетено бе, че през последните години БСФДМР обгръща в активността си, наред с децата лишени от наставнически грижи и по-големи група малчугани и младежи в неравностойно състояние.

Всеки участник си потегли със сувенир за спомен от шампионата.

Ето и първенците:

АТЛЕТИКА КРОС:
момчета: Йордан Караджов ЦНСТ Люлин
девойки: Борислава Цветанова (Подем)
юноши: Богдан Миладинов (Долна баня)
девойки: Антоанета Димитрова (В. Ттърново - Габрово)

БАДМИНТОН:
Момичета: Ана Асенова (В.Търново – Цветарска)
Девойки: Верджиния Малинова (Белоградчик)
Юноши: Методи Колев (Ракитово)

БАСКЕТБОЛ 3х3:
Момичета: ЦИСТДБУ Цветарски
Момчета: КСУДС Лудогорие
Девойки: Велико Търново - Габрово
Юноши: Ракитово

ТАЕКУОН-ДО:
Момичета: Ивалина Иванова (Каспичан)
Момчета: Мирослав Сишмеонов (Каспичан)
Девойки: Мишел Василева (Пз)
Юноши: Васил Козарев (Ракитово)
В таекуод-до спаринга първенци станаха Жулиан Марчев, Георги вълков,
Василена Апостолова и Магдалена Миланова

ТЕНИС НА МАСА:
Момичета: Гергана Лилкова (Враца)
Момчета: Милен Илиев (Враца)
Девойки: Мери Юсминово (В.Търново - Цветарска)
Юноши: Тодор Тодоров (Роман)

ФУТБОЛ:
Момчета: Враца, победил на финала Ракитово с дузпи 7:6, след 2:2 в
постоянното време
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР