Дъждовният и мрачен ден бе разведрен за кратко от шеговитите

...
Коментари Харесай

Вечерни новини: Разговорите при президента не дадоха яснота за правителство; ДБ предлага закриване на спецсъда и комисията "Цацаров"

Дъждовният и тъмен ден бе освежен за малко от шеговитите допълнения в Националния проект за възобновяване и резистентност. Иначе сериозният документ, с който България би трябвало да получи 12 милиарда евро от Европейски Съюз до 2026 година, бе качен като файл в Гугъл Drive с отключена опция за редакция. Преди гафът да бъде съзнателен и файлът - свален, часове наред съобразителни читатели го допълваха с точки като " Ходи пеш ", " Продавам две джанти 19. Голфче ", " Кафе и кроасан, апелирам ", " Вече два часа очаквам мекици с кафе? Какво е това едва обслужване?! ". " Тук съм единствено да запитвам къде са ми дубайските фурми? ".

Далеч по-сериозна е историята с чешко-руския шпионски скандал и мощната българска диря в него в лицето на оръжейния търговец Емилиян Гебрев, който през 2015 година беше токсичен с нервнопаралитично вещество от съветски сътрудници. Според чешките служби сътрудници от същото поделение на съветското ГРУ са отговорни за взривяването на склад с муниции в чешко село преди шест години. Експлозията обаче е трябвало да стане в България, а оръжието в склада е било предопределено за Украйна по договорка с присъединяване на Гебрев. Компанията на Гебрев " Емко " популяризира публично известие, с което отхвърля да има връзка и твърди, че изводите на чешките служби са погрешни. Според известието българската оръжейна компания е държала стока в същия склад, само че тя е трябвало да остане там още месеци и не е била предопределена за Украйна. НАЙ-ВАЖНОТО ОТ ДЕНЯ Консултациите при президента не донесоха изясненост за държавното управление

Консултациите през днешния ден при президента Румен Радев преди връчването на проучвателния мандат за сформиране на държавно управление не дадоха повече изясненост за ръководството след вота на 4 април - дали ще бъде образувано постоянно държавно управление или ще бъде назначено служебно, което да приготви идващите предварителни избори.

" Президентът не е и не може да бъде проектант на бъдещата коалиция и ръководство. Отговорността за сформиране на държавно управление и за образуване на неговата поддръжка е напълно в Народното събрание ", съобщи президентът при започване на консултацията му с ГЕРБ-СДС. Приоритетите, които той сложи в по време на диалозите си с шестте парламентарни обединения, са оправянето с пандемията, икономическата и обществената рецесия, както и внасянето на ефикасен проект за възобновяване и резистентност.

От изказването на участниците в консултациите се разбра:

ГЕРБ е подготвена и да ръководи, и да е в съпротива, и на служебно държавно управление. Вицепремиерът Томислав Дончев повтори офертатата на премиера Борисов - да поддържа мандат на партията на Слави Трифонов със знакови два-три гласа, при положение, че не му доближават, в името на стабилността.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР