Дъждовете ще продължат и през август. На Балканите ще има

...
Дъждовете ще продължат и през август. На Балканите ще има
Коментари Харесай

Анастасия Стойчева с мрачна прогноза за август!

Дъждовете ще продължат и през август. На Балканите ще има чести следобедни валежи, а в Скандинавието – необикновени жеги. Тази особеност в климата ще се резервира. Това сподели в „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия метеорологът Анастасия Стойчева от Национален институт по метеорология и хидрология, представена от Флагман.бг.

„ В Пирдоп, където се изсипаха 100 литра на квадратен метър за два дни, ще вали и през днешния ден, само че в петък ще е по-голямо количеството – над 20 литра. Има възможност да доближи даже 40 литра “, добави тя.
„ През идващите дни до края на месеца оставаме в циклонална циркулация, което значи, че в следобедните часове на доста места в западните и централните региони на България ще има превалявания, които приблизително ще са сред 5 и 10 литра на кв. метър. Възможно е обаче да се развиват мощни купесто-дъждовни облаци и да падне до 30 литра дъжд “, съобщи Стойчева.
„ Температурите постепенно ще стартират да се покачват. В околните дни не се обрисува издаването на предизвестие, което да касае обилни количества превалявания “, сподели още тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР