Дъждове ще бележат първите девет дни на септември, но слънчевото

...
Дъждове ще бележат първите девет дни на септември, но слънчевото
Коментари Харесай

Септември започва с 9 дни дъжд, но ще е по-топъл от обичайното

Дъждове ще бележат първите девет дни на септември, само че слънчевото и изсъхнало време ще се завърне още веднъж към средата на месеца, когато учениците потеглят на учебно заведение.

“През средата на септември времето още веднъж ще е по-сухо, въпреки и с по-ниски температури. Вече ще има и есенни мъгли. Астрономическата есен малко ще изпревари с 1-2 дни метеорологическата. Като цяло септември ще бъде по-сух и подобаващ за феновете на пустите плажове ”, предвижда пред “24 часа ” притежателят на синоптичната компания TV-MET Петър Янков.

Тази година се чака септември да е по-топъл от нормалното.

Валежните дни ще бъдат доста под нормата, като в множеството елементи на страната месечните количества ще останат под междинните. Ще има доста слънчеви часове и множеството дни ще са подобаващи както за морски, по този начин и за планински туризъм.

Валежи при започване на септември се чакат основно в северната половина на страната. Интензивни дъждове и гръмотевици ще се изсипят в Добруджа и по Черноморието.

На 3 и 4 септември ще има повече слънце и тогава оптималните температури ще доближат 32 до 37 градуса. От 6 септември още веднъж ще завали, само че едва. По Черноморското ни крайбрежие ще превали на 8 и на 9 септември.

Повече слънчеви часове ни чакат още веднъж на 10 септември. В интервала 12 – 14 септември утрините ще са свежи с условия за краткотрайни мъгли. Временни заоблачавания ще има заран над Черноморието, а след пладне над планините, само че без превалявания. Слънчевото време ще се задържи до 17 септември, като дневните температури ще доближават 24 до 29 градуса.

Температурите ще се намалят сензитивно

под 25 градуса към 18 и 19 септември. По-интензивни превалявания в западните елементи на страната ще има към 21-22 септември.

Предимно слънчево над цялата страна ще е още веднъж в края на месеца от 23-и до 29-и. Дневните температури тогава ще доближават 28 – 33 градуса. Валежи и захлаждане с есенни температури се чакат от 30 септември и при започване на октомври.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР