Дъждове, бури и ураганен вятър вилнеят днес в цялата страна.

...
Дъждове, бури и ураганен вятър вилнеят днес в цялата страна.
Коментари Харесай

Адът се отприщи у нас! Смерч отнесе покривите на над 100 къщи (СНИМКИ):

Дъждове, стихии и ураганен вятър вилнеят през днешния ден в цялата страна. Продължават разказите на пострадали за пандали дървета, потопи и тежки произшествия. Силен смерч пък отнесе покривите на над 100 къщи в община Исперих.

Над 200 сигнала за катастрофи, свързани с динамичната метеорологична конюнктура, са получени в пожарните служби в страната.

Към момента няма данни за потърпевши хора, с изключение на дамата, върху която се стовари дърво в Шумен.

 провали ветрове

Силният вятър и интензивните превалявания са нанесли най-сериозни вреди на територията на областите Смолян, Търговище, Разград и Силистра. Към този миг 280 пожарникари и спасители, с 97 единици техника, вземат участие в отстраняването на паднали покриви, стълбове и дървета.

Жителите на община Исперих претърпяха същински смут, откакто ги връхлетя смерч и унищожи над 100 къщи. Отнесени са покриви, срутени са стени.

 Исперих опустошения

Има обитаеми места без електрозахранване. В селата Лъвино и Тодорово с изключение на развалените къщи, са паднали стълбове и дървета. В очистване на произшествията вземат участие пожарникари и спасители от РДПБЗН-Разград, осведоми NOVA.

Кодът за опсно време продължава да е Оранжев във всички 28 области.

 опустошения Исперих

Все още на доста места в западната част от България вали дъжд, а в източната духа мощен вятър.

И столицата времето се  следи с паника. Столична община.е осигурила 10 екипа, които да реагират на повиквания. До този миг сигналите са за завирявания и две паднали дървета на пътните платна, най-вече от регионите „ Красна поляна “ и „ Витоша “.

Аварийните екипи правят обходи на терен и реагират на сигнали.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР