Дъждът в Барселона не позволи вчерашния ден от надпреварата да

...
Дъждът в Барселона не позволи вчерашния ден от надпреварата да
Коментари Харесай

Два успеха в два мача днес изпратиха Шварцман към 1/2-финалите в Барселона

Дъждът в Барселона не разреши вчерашния ден от конкуренцията да приключи по проект. Така през днешния ден с изключение на осминафиналите, които трябваше да се доиграят, се изиграха и мачовете от четвъртфиналната фаза. В един от тях Диего Шварцман се върна от сет пасив против Феликс Оже-Алиасим, с цел да надделее над канадеца с крайното 3:6 6:2 6:3. В спор за място на финала аржентимецът чака спечелилия от мача сред Пабло Кареньо Буста и Каспър Рууд.

Алиасим придвижи положителните си изяви от по-рано денем и против Шварцман. В по-голямата си част откриващият сет бе равносилен, като само първоначално двамата демонстрираха съмнения от начален удар, което докара до замяна на пробиви.
След това силите на корта останаха изравнени и изглеждаше напълно разумно ориста на сета да бъде избрана с изиграване на тайбрек. Не по подобен метод мислеше обаче канадецът, който в последния комфортен миг пречупи солидната отбрана на нисичкия аржентинец, с цел да се приближи на сет от успеха.

След почивката сервиращите продължиха с безапелационните си изяви, само че бързо салдото на силите се промени. Грешките при международния номер 9 зачестиха, до момента в който южноамериканецът последователно стартира да намира правилния темп. Шварцман бързо се откъсна напред с 4:1, а до края устоя на натиска на отсрещната страна, с цел да докара развръзката до решителна част.

Тя още веднъж стартира с равностойни първи няколко гейма. След това обаче Алиасим още веднъж се вкара в проблеми и поредност от неверни решения дадоха самодейността на неговия противник. Шварцман поведе решително с 4:1. Канадецът след това получи отлични благоприятни условия да изравни геймовете, само че не бе на нужното равнище във значимите моменти и Шварцман си подпечата мястото на полуфиналите.

Into the final 4️⃣! makes it into Saturday`s semi-finals after passing tough test from Auger-Aliassime.
— Tennis TV (@TennisTV)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР