Дъждът спира за ден, студът остава. През нощта все още

...
Дъждът спира за ден, студът остава. През нощта все още
Коментари Харесай

Дъждът спира за ден, студът остава

Дъждът стопира за ден, студът остава. През нощта към момента тук-там в югоизточните региони ще има превалявания от дъжд. В останалата част от страната облачността краткотрайно ще се раздра, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Минималните температури ще са сред 2° и 7°, в София – към 3°.
Днес облачността ще е забележителна, към и следобяд тук-там в югозападната половина от страната ще превали дъжд, а в планините над 1300 м – сняг. Вечерта от югозапад преваляванията ще се усилят. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 11° и 16°, в София – към 13°.

Атмосферното налягане ще се увеличи и ще се приближи до междинното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е забележителна. В утринните часове преваляванията и в крайните южни региони ще спрат. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максимални температури: 9°-13°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще доминира облачно, по върховете и мъгливо време.
След краткотрайно прекъсване на преваляванията, следобяд тук-там още веднъж ще превали сняг, а под 1200 м – дъжд, вечерта от югозапад преваляванията ще се засилват. Вятърът ще отслабне, краткотрайно ще се ориентира от север-северозапад и ще е най-вече сдържан. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде към 6°, на 2000 м – към минус 1°.
В четвъртък ще се задържи облачно с превалявания.
Има нараснала възможност в обособени региони в Западна и Централна България да са обилни по количество. В Източна България ще завали по-късно денем, преваляванията ще са на по-малко места и по-слаби. Вятърът ще е слаб, в източните региони – сдържан от изток. Минималните температури ще са сред 2° и 7°, а оптималните – сред 7° и 12°. Привечер вятърът ще се ориентира от североизток и с него ще прониква леден въздух. Валежите ще продължат и в обособени региони в Лудогорието и по-ниските планински региони дъждът ще се примесва или краткотрайно ще минава в сняг.

В петък преваляванията ще отслабнат и последователно ще спрат. Облачността ще се задържи забележителна. Температурите ще са с дребен дневен ход – минималните ще са сред 0° и 5°, а оптималните – сред 3° и 8°.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР