Дъждът се оказа фактор в развитието на сесиите в петък

...
Дъждът се оказа фактор в развитието на сесиите в петък
Коментари Харесай

Ще вали ли утре в Мелбърн?

Дъждът се оказа фактор в развиването на сесиите в петък и събота на „ Албърт парк ” в Мелбърн. И уикендът за Гран При на Австралия се оказа доста по-интересен от предстоящото предвид на разпределението на силите в челото и по-назад в колоната.

Днес не се чакаха валежи, само че те съумяха да изненадат половината колона във Формула 2 и също по този начин тези атмосферни условия повлияха и на квалификацията във Формула 1, защото беше студено и загряването на гумите се оказа проблем.

Дали обаче на следващия ден ще вали и в случай че да, по кое време тъкмо? За момента най-сериозните прогнози дават обещание суха писта за 15:00 часа локално време на следващия ден в Мелбърн или 08:00 часа българско време. Дори и да има валежи, то се чака те да са къси и да са по-рано сутринта.
 Ръсел желае от Мерцедес борба с Верстапен Ръсел желае от Мерцедес борба с Верстапен
Прогнозата е за температура на въздуха 18 градуса през по-голямата част от деня и съществено намаляване напразно, което несъмнено ще се отрази добре на държанието на колите в зоните за прекъсване. Но асфалтът ще остане леден и загряването на гумите в началните обиколки на надпреварата, както и след излизането от бокса ще е сложна задача.
 Алонсо чака от Мерцедес да нападат Макс Алонсо чака от Мерцедес да нападат Макс
Заради ниското изхабяване на гумите на „ Албърт парк ” оптималната тактика е с едно прекъсване в бокса, само че при излизане на кола на сигурността, ще забележим най-малко по още един „ безвъзмезден ” бокс.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР