Дъждът наводни метростанции в Париж и река Сена излезе от

...
Дъждът наводни метростанции в Париж и река Сена излезе от
Коментари Харесай

Проливни дъждове се изляха над Франция и Англия след сушата

Дъждът наводни метростанции в Париж и река Сена излезе от крайбрежията си

Силни стихии бушуваха над Франция, откакто до момента лятото носеше единствено суша, горещи талази и горски пожари, съобщи Асошиейтед прес, представена от. Стихията аргументи наводнения в парижкото метро, нарушавания на автомобилния трафик и обърка програмата на френския президент, отбелязва организацията.

Ветрове със скорост от над 100 километра в час бяха регистрирани на върха на Айфеловата кула през вчерашния ден и днешната прогнозата предвиждаше ветрове с сходна скорост в югоизточната част на страната. Вчера над Париж и други френски райони падна и градушка. Дъждът наводни метростанции и река Сена излезе от крайбрежията си. В Южна Франция гръмотевични стихии нощес и през днешния ден наводниха Старото пристанище в Марсилия и централния съд и постановиха да бъдат затворени околните плажове.

На фона на предизвестията за стихии френският президент Еманюел Макрон отсрочи планувано за през днешния ден събитие на френската Ривиера, на което щеше да бъде маркирана седемдесет и осмата годишнина от основното навлизане на съюзническите сили в окупираната от нацистите Франция. То беше пренасрочено за петък.

Гръмотевични стихии през днешния ден се развихриха и над Южна Англия, откакто до момента лятото се характеризираше с извънредно топло и слънчево време. Националната метеорологична работа издаде предизвестия за през днешния ден и на следващия ден и посъветва хората да внимават за наводнения и спирания на електроснабдяването.

След траяла седмици тежка суша през днешния ден стихия провокира наводнения и в историческия град Гент в Белгия.

Голяма част от Западна Европа претърпя лято с рисково време, което учените свързват с породените от индивида климатични промени, отбелязва АП. Проливни превалявания сложиха завършек на продължаващата от седмици гореща вълна, която аргументи суши и пресъхвания на реки в огромни елементи от Франция и остави десетки села без течаща вода. В огромна част от Европа поредицата от горещи талази това лято в допълнение утежниха сушата и сътвориха идеални условия за горски пожари. През последните дни превалявания облекчиха работата на огнеборците, които се борят с пламъците по време на най-тежкия сезон на пожарите през последното десетилетие. Въпреки дъждовете в елементи на Южна Франция не престават да горят няколко пожара.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР