Дъжд и сняг връхлитат в сряда и четвъртък. На места

...
Дъжд и сняг връхлитат в сряда и четвъртък. На места
Коментари Харесай

Дъжд, сняг и поледици от утре. Вижте прогнозата за времето

Дъжд и сняг връхлитат в сряда и четвъртък. На места ще има условия за формиране на поледици. Валежите ще са от запад на изток, като ще стартират в сряда следобяд в северозападната и западната част на страната. Първоначално ще са от дъжд, който по-късно ще премине в сняг заради нахлуването на леден въздух със северозападен вятър. На места ще се образува снежна завивка, като е допустимо да има и навявания поради вятъра.

В четвъртък ще превалява над източните региони, времето ще е студено, прохладно изключително на север и типично зимно. В петък, събота и неделя времето ще се затопли. През уикенда дневните температури ще се покачват и изключително на изток ще трансферират 10 градуса. Ще духа по-топъл южен вятър. В западната част от страната температурите ще бъдат по-ниски.

След това в неделя нов средиземноморски циклон ще донесе дъжд и сняг над страната и ще утежни времето, като ще ни донесе нов зимен припадък. Възможно е на североизток да има виелици и навявания. Ще се образува нова снежна завивка.

В Пловдив оптималните температури ще се движат от 6 до 12 градуса, а минималните ще паднат до минус 3, сочи информация в sinoptik.bg

Следващата седмица ще стартира със студено и снежно време, като минималните температури тук-там ще паднат до минус 10 градуса.
тагове времето прогноза синоптици сняг поледици
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР