Daimler съобщи, че планира да закрие най-малко 10 хиляди работни

...
Daimler съобщи, че планира да закрие най-малко 10 хиляди работни
Коментари Харесай

Daimler обяви мащабни съкращения, ще закрие най-малко 10 000 работни места за три години

Daimler заяви, че възнамерява да закрие минимум 10 хиляди работни места по света до края на 2022 година, осведомиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Това е третото известие за понижаване на разноските, което прави тази седмица огромен немски автомобилостроител на фона на засилените вложения на бранша в технологии за по-екологични и самоуправляващи се коли. Същевременно търсенето в Китай, най-големия международен пазар, отслабва, откакто комерсиалната война сред Вашингтон и Пекин докара до закъснение на икономическия напредък.

Daimler разгласи плануваните съкращения след реализиране на съглашение със синдикатите за редица ограничения, в това число за предложение в Германия на ненапълно работно време за избрана категория чиновници и стратегия за компенсации.

Компанията също по този начин ще понижи с 10 % мениджърските позиции в света.

Германският автомобилостроител разгласи на 14 ноември, че възнамерява да свие разноските си с 1,4 милиарда евро (1,54 милиарда долара) до края на 2022 година, като закрие всяка десета мениджърска позиция и посредством други ограничения, без да даде повече детайлности, напомня Българска телеграфна агенция.

В изказването си през днешния ден Daimler показва, че се е споразумял кардинално със съвета на чиновниците да свие структурата на компанията, а двете страни ще продължат да работят по използването на детайлностите през идващите седмици, отбелязва Асошиейтед прес.

Audi, подразделението за първокласни коли на Volkswagen, разгласи редуциране на 10 % от чиновниците си, напомня Ройтерс. Мярката ще освободи милиарди евро, които ще бъдат ориентирани към произвеждане на електрически автомобили.

BMW пък уточни, че управлението му и синдикатите са постигнали съглашение за ограничения за понижаване на разноските, посредством което се заобикалят " фрапантни ограничения "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР