Daimler, BMW и Volkswagen Group са генерирали 13.3 милиарда евро

...
Daimler, BMW и Volkswagen Group са генерирали 13.3 милиарда евро
Коментари Харесай

Mercedes отново се изправя на крака

Daimler, BMW и Volkswagen Group са генерирали 13.3 милиарда евро свободен паричен поток единствено през четвъртото тримесечие, съгласно данни от анализатори от Bernstein. Те предвиждат, че актуалните немски производители на коли ще играят доста по-голяма роля в бъдеще, макар, че то ще е доминирано от електрическите автомобили, в сравнение с се допуска в този момент. От анализите излиза наяве още, че стартъпите, които се пробват да следват стъпките на Илон Мъск и Tesla няма да са фактор, а от немските компании точно Mercedes-Benz ще продължи да играе водеща роля.

Daimler регистрира 6.6 милиарда евро предварителна облага преди лихви и налози за предходната година и 8.3 милиарда евро свободен паричен поток. Компанията ще разгласява подробни резултати и целогодишни насоки на 18 февруари. Оптимизираните числа са още едно доказателство, че автомобилната промишленост се възвръща от следствията на ковид. Daimler, BMW и VW се възползваха от мощните продажби в Китай през втората половина на 2020-а и приключиха бурна година с позитивна нотка.
Mercedes-Benz EQS  Mercedes още веднъж се изправя на крайници

Въпреки че дефицитът на някои съставни елементи може да повлияе на резултатите за първото тримесечие на 2021 година, Daimler чака позитивният подтик да продължи и през актуалната година, споделят от компанията. От концерна обаче предизвестиха, че вероятностите им се основават на догатката, че няма да има спомагателни блокировки, провокирани от пандемията Covid-19.

Главният изпълнителен шеф Ола Калениус работи за възобновяване на доверието на вложителите в напъните му за преструктуриране, с цел да съживи изцедените маржове на производителя. Продължават диалозите със синдикатите за редуциране на някои интервенции на Daimler. В същото време компанията съумя да поддържа постоянни продажби макар пандемията, като главната ѝ марка Mercedes-Benz резервира водачеството в световния сегмент на първокласни коли за пета поредна година.
Mercedes-Benz S-Klasse  Mercedes още веднъж се изправя на крайници

51-годишният Калениус желае Mercedes да се концентрира върху по-големите първокласни коли, които генерират по-висока възвръщаемост от по-малките и по-достъпни коли. Марката показа нова генерация на своя водещ седан S-Klasse, който би трябвало да помогне за увеличение на облагите тази година и след няколко месеца ще пусне напълно електрическия флагман EQS - първият Mercedes, основан по специфична технология за електрически автомобили. Daimler съумя да отговори и на по-строгите стандарти за излъчвания в Европа предходната година с помощта на късния скок на хибридните продажби.

Daimler увеличи своите насоки за облага за годината през октомври, откакто продажбите се върнаха на равнища от преди трагичния спад в промишлеността, провокиран от пандемията. В последна сметка облагите, преди лихвите и налозите, подхождат на равнището от миналата година, а единствено преди половин година се предвиждаше сериозен спад. Рейтинговата компания Standard & Poor's увеличи прогнозата си за Daimler до постоянна от негативна, като това стана на 21 януари, заявявайки, че чака компанията от ден на ден да се възползва от " стабилизиращо се търсене ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР