Daily Mail разпространява мнението на Мат Престън - австралийски главен

...
Daily Mail разпространява мнението на Мат Престън - австралийски главен
Коментари Харесай

Пригответе яйцата ТАКА и ги направете перфектни!

Daily Mail популяризира мнението на Мат Престън - австралийски основен готвач, в което той споделя тайната за приготвянето на съвършени яйца! 

 Белете яйцата за секунда с този способ! Белете яйцата за секунда с този способ!
Всички обичаме да хапваме яйца и с изключително неспокойствие чакаме да пристигна Великден и да се забавляваме с тях. Но извънредно тегаво може д...

Той признава, че най-трудните за подготвяне яйца са пошираните и то не тъй като условието е някакви специфични умения, а тъй като това зависи от свежестта на яйцето. Неговата рекомендация е от кората с яйца да се счупи едно и в случай че протеинът се разлива към жълтъка като локва, е най-добре да ги готвим по различен метод, да вземем за пример бъркани. Там отбелязва, че най-важното е да се бъркат непрекъснато и да се държат на слаб или междинен огън, тъй като в противоположен случай по-скоро ще станат сухи.

Когато пържим яйце, препържването е почи невероятно и съгласно него двата най-хубави метода за подготвяне или са на доста мощен огън с цел да е хрупкаво дъното му, или на слаб с похлупак върху тигана, с цел да има течна среда. 

За варените яйца Престън споделя нещо доста забавно. Според него факторите за добре свареното яйце са доста и те стигат даже до това, че има значение височината на кухнята над морското ниво. Неговите трикове са следните: 

 Не яжте яйца по този начин НИКОГА! Не яжте яйца по този начин НИКОГА!
За яйцата знаем какъв брой са потребни и вкусни в другите си форми и по другите способи, по които ги подготвяме. Но диетолози от Америка...

- Ако желаете яйцата ви да са меко сварени, след кипване ги сложете в студена вода за три минути, за пет минути, в случай че желаете да са яйца в торби и за твърдо сварени, осем минути.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР