ДАИ не може да контролира ефективно транспорта, видя се през

...
ДАИ не може да контролира ефективно транспорта, видя се през
Коментари Харесай

Премиерът: ДАИ да мине към КАТ?

ДАИ не може да управлява дейно превоза, видя се през годините. При никое държавно управление. Това сподели министър председателят Бойко Борисов след среща с превозвачи, най-много от автобусния отрасъл.

Сутринта те изкараха рейсове на митинг пред храм-паметника "Александър Невски ", само че по-късно го анулираха след диалог с премиера в Министерския съвет. На срещата Борисов е разпоредил на един от вносителите на проектозакона за Българска автомобилна камара да го изтегли. По мотив предлагането ДАИ (не стана ясно дали има поради Изпълнителна организация "Автомобилна администрация " - б. а.) да отиде в КАТ Борисов съобщи - седнете, изговорете го, наложете го, тъй като и за тях ще е добре. Думите му бяха към депутатите, както и към представителите на сектора.

"Изтегляте законопроекта, сядате в спокойна конюнктура всички заинтригувани страни и го довеждате до такава степен секторът да бъде укротен, порядъчен ", поръча Борисов. Той изиска на 100% ефикасен надзор и без никаква лобистка линия, "по която да ни укоряват ". През годините той работел с превозвачите и са си имали доверие. "По никакъв метод не бих го нарушил, ", съобщи той.

Част от сектора скочи против законопроекта, който трансферира част от пълномощията на "Автомобилна администрация " на камарата, която ще бъде основана, напомня в. "24 часа ". "Изключително съм неудовлетворен с прокарваната линия министерството на превоза да има консултативен глас. Първо аз не бих го позволил.

Принципалът и отговорникът за този бранш е министърът на превоза. Лицензите се издават там ", сподели министър председателят. Той предложи, в случай че въпреки всичко се реши да се сътвори камара, в нея "да бъдат разграничени камионите от автобусите ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР