Дафиновият лист от хилядолетия се счита за свещено растение. Древните

...
Дафиновият лист от хилядолетия се счита за свещено растение. Древните
Коментари Харесай

Има го във всеки дом! Сложете това под възглавницата и ще се сбъдне всяко ваше желание

Дафиновият лист от хилядолетия се смята за свещено растение. Древните римляни и гърци са му приписвали вълшебен свойства, употребявали са го за своите ритуали и са вярвали, че той носи победи, благополучие и триумф.

Лавровият, или дафинов лист е знак на чистотата, целеустремеността, триумфа и безсмъртието. Той дава жизнеспособност, триумф и осъществяване на желанията. Древногръцки мит споделя, че богът на слънцето и поезията Аполон се влюбва в красивата русалка Дафне, щерка на речния господ Пеней. Аполон дълго, само че безрезултатно преследвал девойката и с цел да се защищити от срам, убедил татко си да я трансформира в лавров шубрак. Оттогава лавровото дърво става обичано на Аполон и той украсява главата и лирата си с листата му, награждава неведнъж спечелилите в борби, както и музиканти, артисти, поети и танцьори, на които той е бил настойник, с лавров венец. Има редица ритуали за благоденствие, в които се употребява дафинов лист. Ако желаете да ви се сбъдне предпочитание и да имате шанс, сложете от него под възглавницата си. Поставете и по един дафинов лист във всеки ъгъл на стаята, където вашето семейство прекарва по-голямата част от времето си – той ще прогони заболяванията от жителите на този дом. Ако постоянно носите в себе си дафинов лист, това пък ще ви защищити от неприятности и повреди.
За да привлечете позитивни промени в живота си, разтрийте с палци дафинов лист, вдишайте аромата му и мощно на глас изречете желанието си. Уханието на дафиновия лист защищава от изтощеност, а също по този начин и дава спомагателни сили на тези, които се занимават интензивно със спорт.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР