Дадух е бил тежко ранен в ръката и рамото, докато

...
Дадух е бил тежко ранен в ръката и рамото, докато
Коментари Харесай

Израелски удар срещу училище уби оператора на Ал Джазира в южната част на Газа, съобщи мрежата

Дадух е бил тежко ранен в ръката и рамото, до момента в който Абу Дакка е паднал оцапан с кръв на земята. Говорейки от болничното легло, Дахду сподели пред Ал Джазира, че е съумял да избяга, окървавен, от учебното заведение и е намерил няколко чиновници на кола за спешна помощ. Той ги помоли да потърсят Абу Дакка, само че те споделиха, че е прекомерно рисковано и дадоха обещание друга кола за спешна помощ да пристигна за него, сподели Дадух.

„ Той крещеше, викаше за помощ “, сподели Дадух, дясната му ръка е мощно превързана.

По-късно същата вечер Ал Джазира заяви, че кола за спешна помощ се е пробвала да стигне до учебното заведение, с цел да изтегля Абу Дакка, само че е трябвало да се върне, тъй като пътищата са били блокирани от руините на разрушени къщи.

Абу Дакка продължи да кърви още няколко часа, до момента в който екип на гражданската отбрана не го откри мъртъв в петък вечерта, се споделя в изказване на мрежата.

Според Комитета за отбрана на публицистите Абу Дакка е 64-ият публицист, погубен след експлоадирането на спора сред Хамас и Израел на 7 октомври. Това число включва 57 пале...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР