Дадохме всичко от себе си, сбихме се. Показахме характер... Това

...
Дадохме всичко от себе си, сбихме се. Показахме характер... Това
Коментари Харесай

Тунелен ефект за България

" Дадохме всичко от себе си, сбихме се. Показахме темперамент... " Това беше есенцията от изявленията на националите след всеки един мач, откогато тимът беше стихотворец от Ясен Петров. Селекционерът върна настроението при " лъвовете ", говорейки за хъс, предпочитание, обич и най-много борба. Онзи ден Джанини от Пловдив разгласи, че отсега нататък резултатите ще са водещи за България, опитите приключвали. Поредният рестарт на националния ни тим обаче стартира със загуба от отбора на Катар, който даже изненада с ниската си класа. Сякаш " лъвовете " страдат от някакъв модифициран тунелен резултат. Различен от този в квантовата механика, при който обикновена парченце преодолява евентуална преграда, при изискване, че нейната сила е по-малка от височината на трудността. Ние се борим само да излезем от тунела, следвайки светлината, която в нашия случай е борбата.

Вторачваме се в тази борба и забравихме, че тимът би трябвало на първо място да играе футбол. Гледаме обичаното " сбиването " и забравяме всичко останало.
 Десподов убеден: Ще вземем нещо от Хърватия на следващия ден
Десподов убеден: Ще вземем нещо от Хърватия на следващия ден

" Едва ли има огромна разлика кой излиза против нас "

Онзи ден в Доха, до момента в който търсим някаква борба с отбора на Катар, демонстрирахме футбол, който е слаб и непохватен даже за опциите на родния народен тим. Бяхме извънредно плахи против противника. Ясен Петров разгласи, че е било по този начин през първите 15 минути, само че България игра със боязън до самия завършек на мача. А против нас беше тим, който беше подготвен да загуби. Всъщност тук резултатът няма необикновен смисъл, само че беше явно, че когато Тодор Неделев и компания пресират противника още в неговата половина, футболистите на Катар изпадаха в суматоха и мигновено ни подаряваха топката. Има и още един ужасяващ въпрос. Ако играем страхливо против футболното джудже Катар, по какъв начин ли ще бъдем против Хърватия?! И още нещо, в случай че е горделивост, че против арабите " не сме били толкоз зле ", какво в действителност би трябвало да чакаме от държавния отбор...

Иначе оня ден загубихме поради две самостоятелни неточности. Първата беше на Васил Божиков, а втората на Николай Михайлов. Говорим за безобразни неточности, за каквито и в родната Трета лига пращат на пейката за дълго. По-големият проблем обаче не беше, че са ни вкарали два гола, а че ние сме отбелязали единствено един. България няма победа като посетител от 2018 година, а Катар беше съвършена опция не да се бием с тях, а да ги надиграем и победим с футболни причини.

Дано " лъвовете " покажат друго лице против Хърватия през днешния ден, тъй като с това от мача с Катар - нищо положително не чака България след следващия рестарт на националния тим.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР