Дадоха условна присъда на 67-годишната Иванка Ройдова от Брани поле,

...
Дадоха условна присъда на 67-годишната Иванка Ройдова от Брани поле,
Коментари Харесай

Условна присъда за жената, планирала убийството на брат си и семейството му

Дадоха условна присъда на 67-годишната Иванка Ройдова от Брани поле, наела убийци да лишават живота на брат й и цялото му семейство. Причината за подготвяното братоубийство е огромно завещание от Съединени американски щати, прецизира БНР.

Припомняме, преди година стана ясно, че 66-годишна жена подготвяла убийството на цялото семейство на брат си поради завещание. Тя бе арестувана за 24 часа. За същия период в ареста бяха и убийците, които тя наела от престъпния контингент.

Иванка Ройдова желала да обсеби завещание в размер на над 4.5 млн. $, което получавала от татко си, емигрирал в Съединени американски щати преди доста време. На убийците, с които преговаряла, Ройдова обещавала да получат 10% от 4,5 млн. $.

Съдът реши, че Ройдова в действителност е уреждала мократа поръчка за околните си, само че е попаднала на сътрудник под прикрите на правораздаването. Така се стигна до разкриването на незаконния план. По част от другите обвинявания Иванка Ройдова беше оправдана. Едно от тях е намирането на наемен палач от Украйна, което съдът счете за недоказано.

Ройдова беше наказана да заплати 4 000 лв. разходи по делото. Нейната отбрана съобщи, че ще апелира днешната присъда, която въпреки и условна е незадоволителна за тях. Целта е цялостното оневиняване, съобщи юрист Йордан Давчев.

Засегнатите родственици желаят неоправдателна присъда.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР