Дадоха ми документите, при мен са. Първата част я приемам,

...
Дадоха ми документите, при мен са. Първата част я приемам,
Коментари Харесай

Вътрешният министър върна проверката за летище София

Дадоха ми документите, при мен са. Първата част я одобрявам, само че втората част видях несъответствия в някои от наказванията . Това сподели вътрешният министър Валентин Радев за случая от март, когато пасажери от полет от Париж бяха пропуснати да преминат в България непроверени на Летище „ София “, съобщи БГНЕС.

„ Дисциплинарна инспекция се прави от управлението на Групово дело „ Гранична полиция “, те са го създали и оферират нещо, по-късно аз го давам на дирекция „ Човешки запаси “, които ревизират това нещо. И двете ги събрахме, всичките дружно и видях, че има разминаване и защото има разминаване, незабавно се прави арбитраж. И аз им го върнах да ревизират и да ми кажа за какво има такива несъответствия в огромните началници, за какво едните ще ги уволняваме или ще ги наказваме доста леко, пък другите доста тежко. Това вършат сега. Срокът мисля, че е до края на месеца “, сподели Валентин Радев. Според който закъснение на инспекция няма.

„ Върната е инспекцията. Чакам единствено това конкретизиране и ще чуете всички санкции. Те са 4 и 4, към 8 индивида всички, които са от тези 13. Някои от тях не са участвали там, по тази причина излизат отвън обсега на това произвеждане “, уточни той.

БГНЕС напомня, че на 20 март 42-ма пасажери от полет от Франция бяха пропуснати да влязат в страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт Аерогара София без да бъдат тествани. На 24 март инспекцията към този момент беше назначена, стартира и дисциплинарно произвеждане по отношение на общо 13 чиновници, в това число и ръководителите на промяна на ГКПП-Аерогара София и на РДГП-Аерогари. Те бяха отстранени от работа, и на тяхно място готови екипи от Бургас и Варна. Същия ден бе обявено и че е разпоредена и инспекция от Дирекция „ Вътрешна сигурност “ за изясняване на случая в цялостния му размер, както и дали има данни за съзнателно държание, каквато информация и към оня момента нямаше.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР