Дадоха ефективни присъди на мъжа и жената, които убиха в

...
Дадоха ефективни присъди на мъжа и жената, които убиха в
Коментари Харесай

Осъдиха ефективно мъжа и жената, убили в Монтана Аврам от Николово

Дадоха ефикасни присъди на мъжа и дамата, които убиха в Монтана Аврам от Николово, оповестиха от пресцнетъра на съда.
Според документите по делото на 24 октомври 2020 година в квартал „ Огоста “ в регионалния град откакто чествали с компания рожден ден Р. Ж. М. и М. В. В. се скарали с жертвата Аврам, който е гражданин на село Николово и също взел участие в празненството. Двамата подсъдими желали от по-възрастния мъж пари, с цел да купят още алкохол, само че откакто той им декларирал, че няма и не им дал, те се нахвърлили върху него с юмруци и ритници и му нанесли тежък побой.
Според осъществените съдебно-медицински експертизи Р. Ж. М. и М. В. В. нанесли на жертвата не по-малко от 15-20 удара най-вече в региона на главата, били го с юмруци, ритали го и го блъскали в стената. Вследствие на побоя възрастният мъж получил тежка множествена контузия и остра сърдечна и дихателна непълнота, които се развили въз основата на кръвоизливи в мозъка, счупването на шиен прешлен и ребра, парализирали витално значими дихателни и сърдечни центрове в мозъка и предизвикали гибелта на жертвата.



След като изслуша обвиняването, направените експертизи, очевидците на закононарушението, подсъдимите и техните бранители съдът призна Р. Ж. М. – 42-годишен, незает, осъждан, с начално обучение, за отговорен, че на 24 октомври 2020 година в съучастничество с М. В. В. съзнателно умъртвил посредством побой А. Х. А. и го осъди на 15 години „ Лишаване от независимост “, които да изтърпи при първичен „ непоколебим “ режим. Съдът призна и подсъдимата М. В. В. – 33-годишна, безработна, неосъждана, без обучение, за отговорна, че в съучастничество с Р. Ж. М. съзнателно умъртвила посредством побой А. Х. А. и я осъди на 10 години „ Лишаване от независимост “, които да изтърпи при първичен „ непоколебим “ режим.
Съдът оправда Р. Ж. М. и М. В. В. по обвиняването, че са направили закононарушението по изключително непосилен за потърпевшия метод. Съдебният състав приспадна от наложените санкции на двамата подсъдими времето, през което са арестувани под стража.
Присъдата може да се апелира и стачкува в 15-дневен период пред Апелативен съд – София.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР