ДАДЖАБОН, Доминиканска република (АП) — Активисти за правата на човека

...
ДАДЖАБОН, Доминиканска република (АП) — Активисти за правата на човека
Коментари Харесай

Доминиканската република е призована да спре депортирането на хора в Хаити, тъй като хората бягат от вълната на гангстерско насилие

ДАДЖАБОН, Доминиканска република (АП) — Активисти за правата на индивида приканват държавното управление на Доминиканската република за краткотрайно отсрочване на депортациите като прилежащо Хаити спешни спирали и хората се пробват да избягат през затворената граница от скока на смъртоносно принуждение от банди.

Малки камиони с персонализирани кафези транспортират десетки хаитяни всеки ден от център за задържане в Сан Кристобал до границата на остров Испаньола, до момента в който бандитските офанзиви сковават елементи от столицата на Хаити.

„ Ако държавното управление можеше да отсрочи или понижи натиска за депортации, това би било достижение...важен принос за популацията на Хаити “, сподели Уилям Шарпентие, координатор на основаната в Доминиканската република Национална коалиция за миграция и бежанци.

Шарпентие сподели, че организацията му е получила недоволства за изказвания, че доминиканските управляващи нахлуват в домове, с цел да арестуват хора, за които се счита, че са хаитяни, чупят движимости и ги изнудват пъти.

Объед...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР