Дадено е временно разрешение част от дейностите да се довършат

...
Дадено е временно разрешение част от дейностите да се довършат
Коментари Харесай

Зимният сезон ще завари десетки ремонтирани пътища у нас без маркировка, без знаци и без мантинели

Дадено е краткотрайно позволение част от дейностите да се довършат до 20 ноември или докато може да се работи

Зимният сезон ще завари десетки пътища в страната с довършени поправки, само че без сложена маркировка, без знаци и без мантинели. Договорите за пътища са изтекли на 30 септември и компаниите нямат право повече да работят по обектите.  " Има юридически проблем с пътища, които са асфалтирани, само че не може да им се направи маркировката ". Това сподели служебния районен министър Иван Шишков по време на първото съвещание на парламентарната районна комисия, съобщи.

Депутатката от ГЕРБ и някогашен министър Петя Аврамова заяви, че е видяла два пътя във Врачанско, които били ремонтирани, но са оставени с покритие от биндер, т.е. преди да се постави главният слой асфалт. По тях не може да се работи след 30 септември, тъй като тогава са изтекли периодите на настоящите контракти за настоящ ремонт и поддръжка на пътищата. Г-жа Аврамова попита министъра какъв брой такива пътища има из страната и какво ще бъде направено през зимния интервал, който стартира всеки миг. 

Министър Шишков сподели, че ще ревизира случая, само че съгласно него по-тежкият проблем е, че има още много пътища, чиито поправки са завършили с полагане на асфалт, но времето не е стигнало да се сложат маркировка, знаци и мантинели. 

Дадено е краткотрайно позволение част от дейностите да се довършат до 20 ноември или докато може да се работи, само че пътната организация и ДНСК ще вършат нарочна инспекция, с цел да открият какъв брой от новоремонтираните пътища са в такова положение.

Според него ще се окажат десетки. Затова най-вероятно ще се стигне до следващата пролонгация за тези контракти, както бе направено предходната година по същото време и при същия проблем. Чистенето на самия сняг през зимата е обезпечено, тъй като за тази активност бяха извършени обособени публични поръчки и с компаниите са подписани контракти за зимния интервал.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР