Дадената вчера на пожар от депутатите дефиниция за интимна връзка

...
Дадената вчера на пожар от депутатите дефиниция за интимна връзка
Коментари Харесай

Мъж и жена - съвсем не става ясно какво точно предвид е имал законодателят

Дадената през вчерашния ден " на пожар " от депутатите формулировка за " интимна връзка " провокира повече въпроси в сравнение с дава отговори. Така да вземем за пример опитът да се посочи, че интимни връзки може да има единствено сред мъж и жена, в действителност води до двояко пояснение - като връзки сред жена с жена и мъж с мъж.

Това съобщи тази заран секретарят на президента по правните въпроси, някогашен народен представител и министър на правораздаването Крум Зарков, в коментар за направените през вчерашния ден небрежно и на две четения промени в Закона за отбрана от домашното принуждение. 

Както е известно, първичната дефиниция на вносителите от ПП-ДБ бе единствено " две лица ". След траяли седем часа диспути обаче, в които на Българска социалистическа партия и " Възраждане " се привиждаха дежурните " джендъри ", в последна сметка формулировката бе заменена. Така след последната редакция терминът " интимна връзка " значи - " цялост от доброволни, трайни, персонални, интимни и полови връзки сред две физически лица от мъжки и женски пол, без значение от това дали споделят едно домакинство и чието пораждане, наличие и преустановяване не са обект на правно контролиране от различен закон. Като трайни връзки се дефинират тези, които са с дълготрайност най-малко 60 дни ".

Още нощес това породи мнения - че въпреки законодателят да е желал да фиксира двуполова връзка, в действителност е отворил врата за пояснение за еднополова.

" Мъж и жена "  се вмъкна в последния миг, само че в случай че прочетете в този момент текста, напълно не излиза наяве какво тъкмо поради е имал законодателят " - съобщи през днешния ден Крум Зарков.

Според него неразбираемо е и по какъв начин ще се пояснява и потвърждава 60-дневният период, след който ще се смята, че двама души имат " интимна връзка ".

" Вчера те (депутатите) се събраха по неотложност поради безусловно справедливия яд на хората и взеха решение да задушат този яд, като хвърлят бързи решения. Само че в Народното събрание има едно предписание - там всичко незабавно излиза неверно. Така се получи и през вчерашния ден. Оставям настрани качеството и равнището на дебата, с който за жалост посвикнахме ", обобщи президентският консултант. - " Дефиницията, дадена през вчерашния ден е доказателство, че парламентарната работа не е като да пишеш текстове като за фейсбук пост - всяка една от думите има значение. Правилно депутатите взеха решение да разширят обекта на деяние, само че го направиха по метод, който занапред ще докара до проблеми при правоприлагането. "

По думите му огромният въпрос е дали ще има България система, която да предотвратява насилието и да санкционира насилниците. " Ако се остане дотук, не, няма да има ", счита Зарков.

" Измененията се забавиха с две години поради подобен вид спор - смешки, намеци, кудошения, реторики, просташки промени ", уточни още.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР