Даде да се разбере, че е разочарован, че БСП отдавна

...
Даде да се разбере, че е разочарован, че БСП отдавна
Коментари Харесай

Бившият лидер на БСП: От днес не съм член на партията

Даде да се разбере, че е отчаян, че Българска социалистическа партия от дълго време не е партията, в която е членувал десетилетия.

Бившият водач на Българска социалистическа партия и някогашен началник на Народно събрание Михаил Миков не желае към този момент да е част от алената партия.

" Аз установявам от през днешния ден, че не съм член на Българска социалистическа партия, да се знае ", разяснява той пред БНР, а мотивът е конгресът на левицата, където оставката на Корнелия Нинова не бе призната и тя остана отпред на партията. Дали конгресът би трябвало единствено да установи оставката или тя предстои на диспути и гласоподаване, бе главния спор в редиците на столетницата преди самото съвещание на конгреса. Стигна се до там структурата на Българска социалистическа партия в Благоевград да инициира подписка с искане оставката на Нинова да не бъде призната, което бе подписана от 500 от делегатите.

Сега мненията на Миков са свързани точно с това събитие. " Ще си върна партийната брошура, ще спра да си заплащам членския импорт, несъмнено, формалните атрибути са това на член на Българска социалистическа партия, само че по-важното е, че към този момент не съответстват моите хрумвания с тези на член на Българска социалистическа партия ", посочи Миков, предава Монитор. 

" Българска социалистическа партия явно няма спирачки и е тръгнала, изборните резултати го демонстрират, по една низходяща наклонност, която от ден на ден ще понижава публичното й въздействие. Този развой не е от през вчерашния ден, а от няколко години. Затова имаше гласове, предизвестия, те постоянно бяха заклеймявани, обявявани за вътрешнопартийна съпротива, за приятели на Бойко Борисов и всевъзможни други заклинания от страна на управлението, само че жителите си споделиха думата на изборите. Тенденцията е ясна. Вчерашната констатация на конгреса, че няма подадена оставка, кара доста членове на Българска социалистическа партия да установяват, че те не са членове на Българска социалистическа партия и аз от през днешния ден също влизам в тази категория ", сподели той. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР