Dacia Spring 2024 получава актуализации на екстериора, които го привеждат

...
Dacia Spring 2024 получава актуализации на екстериора, които го привеждат
Коментари Харесай

Dacia Spring получи нова визия и подобрено зареждане

Dacia Spring 2024 получава актуализации на екстериора, които го привеждат в сходство с най-новия дизайнерски език на новия Duster, с открояваща се пластмасова обшивка на каросерията и квадратни арки на калниците. В интериора се виждат обилни промени, като е въведено напълно ново арматурно табло. Наред със 7-инчовия дигитален инструментален панел и 10-инчовия сензорен екран, модифицираните контролни уреди за климатика и вентилационните отвори способстват за освежената атмосфера в салона. Обновеният волан демонстрира новото корпоративно лого на Dacia и към този момент предлага опция за контролиране на височината, а новият селектор на предавките и поставката за смарт телефон в допълнение усъвършенстват функционалността.

 Dacia Spring получи нова визия и усъвършенствано зареждане - 2

Въпреки компактните си размери, Dacia Spring се оказва изненадващо практична, като може да се похвали с челен багажник с съдържимост 35 литра и задно товарно поделение, предлагащо 308 литра пространство, с шест повече от преди, което може да се разшири до 1004 литра при сгъната задна седалка. Различните отделения за предпазване в купето обезпечават спомагателни 33 литра потенциал за предпазване.

С размери единствено 3701 мм дължина, 1767 мм ширина, 1519 мм височина, с междуосие 2423 мм и разполагаем с 15 или 16-цолови джанти, Spring дебютира с нови цветови разновидности Safari Beige и Brick Red. По отношение на мощността базовият модел предлага 45 к.с., до момента в който по-мощният електромотор с 65 к.с. форсира електрическия автомобил от 0 до 100 км/ч за по-малко от 14 секунди.

 Dacia Spring получи нова визия и усъвършенствано зареждане - 3

Оборудван с 26,8-кВтч батерия, Spring обезпечава пробег от 220 км и поддържа в двете посоки зареждане, което му разрешава да зарежда външни електрически уреди. Въпреки скромния си пробег Dacia твърди, че той дава отговор на потребностите на типичните консуматори на Spring, които подхващат най-вече къси ежедневни пътувания, приблизително 37 километра, като 90 % от пътуванията са по-кратки от 90 километра. Зареждането от 20 до 80% лишава 45 минути със зарядно устройство за непрекъснат ток с мощ 30 kW. От 7-киловатово зарядно устройство за изменчив ток ще би трябвало да изчакате съвсем 11 часа, с цел да доближи батерията от 20 до 100 %.

С тегло под 1000 кг Spring остава единственият електромобил в Европа в своя теглови клас, макар подобренията в общоприетото съоръжение и технологиите за подкрепяне на лидера.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР