Дъблоко сме убедени и можете да разчитате на нас, че

...
Дъблоко сме убедени и можете да разчитате на нас, че
Коментари Харесай

Ще продължим да убеждаваме Австрия в готовността България и Румъния за Шенген

Дъблоко сме уверени и можете да разчитате на нас, че ще продължим да укрепваме границите на Европейски Съюз и да убеждаваме Австрия, че България и Румъния са постигнали нужното, с цел да бъдат напълно в Шенген. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на конференция в отговор на въпрос след края на днешното съвещание на Европейския съвет, написа Българска телеграфна агенция.

Европейска комисия от години е уверена, че България и Румъния са подготвени за Шенген, добави тя. Полезно беше, че в последните месеци имахме няколко плана, финансирани от Европейски Съюз, за подсилване на границите в България и Румъния, сподели Фон дер Лайен. Предприети бяха задачи за инспекция, които доведоха до първата стъпка за убеждаването на Австрия да отпаднат инспекциите по морските и въздушните граници, уточни тя.

Според решението на Съвета на Европейски Съюз от 30 декември предходната година се планува инспекциите по морските и въздушните граници с Шенген за България и Румъния да отпаднат от 31 март. Австрия бе единствената страна в Европейски Съюз, която се възпротиви на предлагането за отпадане на всички граници към този момент, като Европейска комисия прикани за позитивно решение и по този въпрос " в рационален период ".


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР