Дъблинският регламент не трябва да задължава европейските държави да приемат

...
Дъблинският регламент не трябва да задължава европейските държави да приемат
Коментари Харесай

Каракачанов: Дъблинският регламент не трябва да задължава държавите да приемат мигранти


Дъблинският правилник не би трябвало да задължава европейските страни да одобряват незаконни мигранти по квоти, да се постановат санкции и така нататък
Това съобщи вицепремиерът по публичния ред и сигурността и министър на защитата Красимир Каракачанов на брифинг, като акцентира, че измененията в Дъблинския правилник не би трябвало да са в посоката, към която се върви сега.

Каракачанов организира среща със заместник-председателя на групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в Екологичен потенциал Робертс Зиле в Министерски съвет. В срещата взе участие генералният секретар на ЕКР Франк Барет и евродепутатът и член на ЕКР Ангел Джамбазки.

Вицепремиерът ги срещна с целите на България за идното европредседателство, а точно сигурността на границите, тематиката с незаконната миграция и упоритостта на България по време на председателството й да се направи позитивна крачка към интеграцията на страните от Западните Балкани към структурите на НАТО и Европейски Съюз.

„ Разговаряхме и по смяната на Дъблинския правилник. Аз споделям мнението на сътрудниците от групата на консерваторите и реформистите, че измененията в Дъблинския правилник би трябвало да са не в посоката, към която се върви сега, а тъкмо противоположното - към посока на това да не се задължават европейските страни да одобряват незаконни мигранти по квоти, да се постановат санкции и т.н”, акцентира Красимир Каракачанов.

Според него Европа има потребност от политическа мощ, която сплотява разнообразни политически партии на континента, които стъпват крепко върху построените и одобрените към този момент обичаи през вековете на ценностна система, опираща се на обичайна история, просвета и вяра на европейските жители.

„ За страдание, обаче политиката, която е водена десетилетия наред докара до проблемите, които следим през днешния ден, и по които се водят остри диспути по какъв начин да бъдат решавани. Няма по-вярно решение от това да се стъпи на традицията, да се стъпи върху полезности, които може да назовем консервативни, които са свързани с историческото ни развиване като европейски народи. За разлика от други групи в Европейския парламент групата на Европейските консерватори и реформисти е група, която ще усилва наличието си, тъй като предлага рационални и виновни страните и Европейски Съюз решения”, счита още Каракачанов, представен от БГНЕС.

От друга страна Красимир Каракачанов отхвърли да разяснява дали ръководещата коалиция е постоянна и дали споделя изявленията на вицепремиера Валери Симеонов, че министър председателят ръководи еднолично.
От своя страна заместник-председателят на групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в Екологичен потенциал Робертс Зиле удостовери, че измежду обсъжданите тематики са били целите на българското председателство, както и доста други належащи въпроси. „ Британската консервативна партия ще напусне нашето група след Брекзит, само че се надявам да запазим групата на Европейските консерватори и реформисти в Европейския парламент, тъй като Европа има потребност от нашето група”, сподели още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР