Дъблин е любимата дестинация за финансовите компании, които преместват работни

...
Дъблин е любимата дестинация за финансовите компании, които преместват работни
Коментари Харесай

Най-предпочитаната дестинация за миграция на фирмите от лондонското сити

Дъблин е обичаната дестинация за финансовите компании, които реалокират работни места от Англия в страни от Европейския съюз след Брекзит, сочи прочуване на консултантската компания EY, представено от Блумбърг.

Според разбора три дузини компании за финансови услуги обмислят или към този момент са преместили някои от английските си интервенции в ирландската столица. На второ място съгласно изследването се подрежда Люксембург, който е привлякъл общо 29 компании. Следват Франкфурт с 23 и Париж с 20.  Прочуването EY включва общо 222 компании, като данните са към февруари.

Финансовите компании са оповестили, че ще реалокират 7600 работни места от Обединеното кралство в Европейски Съюз, което съставлява растеж от 100 работни места спрямо предходното прочуване от октомври. Заедно с тях се местят и активи на стойност от близо 1,3 трлн. паунда, което е със 100 милиарда повече спрямо миналата анкета.

През 2018 година мозъчния концерн „ Брьогел “ съобщи, че лондонското Сити ще изгуби 10 хиляди работни места в банкирането и 20 хиляди във финансовите услуги.

Съществуват и други признаци, че дългогодишната доминация на Лондон на европейските финансови пазари е под напън. Тази година нидерландската столица Амстердам задмина Лондон като най-големият център за търговия на акции в Европа.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР