Дъбът е едно от дърветата, към което още древните хора

...
Дъбът е едно от дърветата, към което още древните хора
Коментари Харесай

Амулет от жълъд: Ето защо всеки трябва да има такъв

Дъбът е едно от дърветата, към което още античните хора са се отнасяли с огромно почитание и даже благоговение. Предците ни вярвали, че това растение има мощна магия, която може да направи живота им доста лек и благополучен.

Ето за какво прекарвали време към него и споделяйки му прекарванията си, правели амулети за обич, шанс, младост и дългоденствие от листата, кората, клоните и даже жълъдите му.

Счита се, че талисманите от дъб пазят от зли сили и подаряват с убеденост, успокоение и наслада този, който ги има.

За самите жълъди се счита, че са доста скъп съдружник на всеки, който следва избрани цели. Те способстват за превръщане на силата, притеглят триумфа и подаряват с дългоденствие.

Жълъдите са незаместим асистент както на дамите, по този начин и на мъжете. Древните хора вярвали, че девойките, които желаят по-скоро да снабдят със брачен партньор, би трябвало да носят жълъд в себе си, защото той ще ги подари с прелест.

Талисман от жълъд старите знахари предложили и на дамите, които към момента не са се сдобили с рожба, тъй като вярвали, че той ще ги подари с плодовитост.

Жълъди се препоръчвали и на мъжете, които страдат от полова отпадналост, защото считали, че покачват половата сила.

Жълъд на прозореца пази от зли сили цялото семейство. Предпазва жителите на дома от заболявания, покачва позитивната сила, подарява ги с трезва мисъл, оказва помощ им да вземат сложни решения. Освен това притегля парите и професионалните триумфи.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР